keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Maastoestekauden 2013 korkkaus Assilla


Myönnyin lopulta maastoestetunnille. Ei siinä muuta vikaa kuin omistaja opena. Olen ite jo hypännyt opea enemmän maastoesteitä, joten kaipaisin vähän täsmällisempää opetusta. En halunnut lähteä leirille korkkaamatta maastoestekautta, joten nyt näin. Ratsukoita pienryhmään (max 4) tuli kivasti vain 3. Heppa-arvailut eilisten keskustelujen myötä meni aika kohdilleen. Arvelin että Assi tai Elli ja kummatkin sinne tuli, mulle Assi. Edellisen kerran kun menin Assilla niin päädyin maneesin seinään. Onneksi näin hepan jo aiemmin kesällä maastiksilla ja meni hyvin tolkusti.

Tallissa käyttäytyi tänään asiallisesti. Alotin Assinkin kanssa pienellä lahjonnalla ja nappasin pihalta ruohotupsun mukaan. Hepan ilme muuttui huomattavasti niiden jälkeen ja sain harjata sen rauhassa. Täysin luottavainen en ollut vaan pidin riimunnarun kädessä. Nätimmin oli kuin Kora, joka sekään ei tee mitään. Pientä luimistelua vain tuli.

Kentällä teipattiin suojat (kiitos, Anne) ja lähdettiin letkana matkaan. Keli oli meikäläiselle sopiva aurinkoinen +27. Onneksi oli vesipullon kantaja mukana. Assi oli hyvin lupsakkana. Oltiin vikoina eikä tammaa haitannut. Halusin pitää Elliin kunnon hajuraon, sillä Assin kanssa ovat aikamoisia kiukkupusseja kummatkin. Lämmittelylenkillä poispäin välimatka ei tuottanut mitään ongelmia kun Assilla oli hitailuvaihe menossa. Hyvä että perässä pysyttiin. Takasinpäin vauhtia oli enempi. Laukassa ei onneksi kaasutellut omiaan. Paitsi sitten ekalla tutustelulenkillä kun Elli lähti perään. Saatiin mennä sitten toinenkin kierros, edelleen mentiin mutkat vähän turhan lujaa. Meillä oli Assin kanssa tunnin aikana suurimmat ongelmat kaasun hillitsemisessä. Laukat oli pääosin vasenta vaikka yritin oikeaakin nostaa.

Pysyttiin keskikolmiolla, sillä maastossa oli muitakin hyppääjiä, jotka meni lammelle. Tämän päivän estevalikoima oli keltainen A:n muotoinen, leveä rengas, tukkilaavu ja tukkipino nyppylällä.

Assi hyppäsi mukisematta mutta kaarteissa oli ongelmia. Kertaalleen huitaistiin kohti maneesia kun en viitsinyt lähteä kääntämään niin kovasta vauhdista tiukasti. Esteiden jälkeen myös laukkaili aika pitkään ennen kun sain vauhdin pois. Lopputunnista annoin sitten vähän laukatakin esteiden jälkeen. Kertaalleen tuli pieni sivupomppu kun esteen jälkeen tammat oli sitä mieltä että nyt mentiin turhan läheltä. Mutta koko tunnin pysyi jalustimet jalassa ja kuski vakaasti satulassa. Tuntui jopa että meni varmaan helpommin kuin mitä Koralla ois mennyt. Muutaman kerran huomasin hypyissä näitä alkuviikon mokiani ja odotin esteen jälkeen pukkeja. Mutta ei Assi semmosta.

Takaisin tallille uskalsin antaa kävellä pitkin ohjin. Eikä Assi mitään keksinytkään, tolkku elukka. Opekin sai synninpäästön. Toki edelleen olisin voinut ottaa vähän tarkempia ohjeita kuin "liikaa vauhtia". Heinäkuussa ois vielä kiva päästä uudestaan maastoesteille ennen kuin koittaa seuraava muutto (juonipaljastus!).

Ongelmia:
turha vauhti

Parannusta:
jarrut kuitenkin toimi vaikka vähän viiveellä
kaikesta kyttäilemättä yli
Assia ei haitannut olla yksin
ei pukkeja eikä muutakaan hermoilua
paarmat ei häirinneet pahasti (itseni sumutin)


Anne videoi meidän hyppyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora