keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Nora + Valma 1v: suosikkiratsulla estetunnilla


Skippasin extramiekkailut, muuten ois tullut viikon heppatauko. Hieman yllätti kun tuli vastaus että mahdun tänään estetunnille. Haaveilin jostain hasardihepasta, Repe ois ollut hauska. Kävi vielä paremmin ja leukani loksahti listan luona auki: Valma. Puolisen vuotta oon kinunnut että saisin sillä mennä ja nyt kun hiljenin niin sain sen. Ekan kerran olin Valman selässä 19.6.2012 eli vuosi tuli täyteen. Ratsukoita tunnilla oli n. 7 ja lämmintä oli +14.

Hepo oli tallissa taas lutunen. Mitä nyt ei ois korvien takaa tahtonut harjattavan. Satulaksi laitettiin omistajan estepenkki. Oli vähän tynkäjalkainen olo kun lopulta päädyin laittamaan jalustinhihnat kierteille. Hepo oli vähän virtainen. Paikallaan ei oikeen malttanut seistä (onneksi seisoi kun säädin jalustimia). Alkuun mentiin hetki käyntiä. Tässä vaiheessa piti vielä pidentää ohjia. Tasainen käsi ja pohkeet tuntumalle. Tänään tuntui että sain jalkani keskimääräistä paremmin pidettyä ratsun kyljissä. Vaikka parannettavaa on toki edelleen.

Ravissa alotettiin melko pian ravipuomeilla. Kevyt istunta ja kaikkien 3 esteen kohdalla olevista puomeista yli. Kuviosta tuli iso kysymysmerkki. Istuntani oli hutera ja hepo meni vähän lujaa. Jalustimien lyhentäminen vähän auttoi. Omaa vuoroa odotellessa hepo välillä vähän pomppi omiaan. Ope käski kävellä ettei hermostu.

Sitten tultiin puomit laukassa ja suoralla piti siirtää ratsu käyntiin. Meinasi mennä pitkäksi mutta onnistui. Myöhemmin siirrettiin sit raville. Tämän jälkeen tultiin ristikkoina 21 metrin kaareva linja. 6 laukkaa toivottiin ja piti laskea ääneen. Alotettiin kahden vaihdon suunnasta mutta koska tämä oli aika hankalaa niin jatkossa piti saada vain 1 vaihto. Ekalla kerralla väliin tuli 7 laukkaa, toisella 5. Lopulta päästiin onneksi siihen kuuteen. Ristikot nousi pystyiksi ja eka este lopulta okseriksi. Pieniltä tuntuivat vaikka taisi olla lähemmäs 70 cm. Laukansäätelyssä oli edelleen vähän ongelmia. Pidätin turhan hellästi.

Tunnustan että laukannostot ei tänään olleet vahvimmillaan. Muutaman kerran Valma ampaisi ite laukkaan. Sain myös vääriä laukkoja sekä muuten vaan turhan reippaita nostoja. Valmistelin turhan puolivillaisesti. Vasen nousi huonommin. Parhaimmillaan nosti sitten nästisti ja laukkasi rauhallisesti. Välillä kyllä kiihtyi kohti esteitä. Kertaalleen tunnin aikana muistin että Valma hidastaa paremmin kun rentoutuu mutta eipä tuo sitten siinä vauhtilaukassa enää tullut mieleen. Tehtävän jälkeen kyllä tuli monesti hirmu helposti laukasta suoraan lähes käyntiin. Ei tosiaan laukattu muuta kuin lähestymiset esteille.

Loppuraveissa vauhtia oli taas aika reippaasti. Yritin rauhottaa tahtia mutten ollut tarpeeksi päättäväinen. Katsomosta tuli kommentteja että Valma nosteli etusiaan ravissa suoriksi eteen kunnon kouluratsun tavoin. Hitusen säikkyi tunnin aikana muita hevosia ja ohi ajanutta vinkkaa vähän säpsyi.

Ongelmia:
vauhdinsäätely
hepan omat pomput

Parannusta:
kaikesta mukisematta yli
kuski pysyi kyydissä vaikka hepo pomppi omiaan


Ella videoi meidän menoa mutta loppuravin valokuvat on valitettavasti kadonneet jonnekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora