tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tyyliestekurssin toinen päivä: pukkauttelija satulassa


Eilen murehdin yllättävän paljon illalla Koran vointia. Tänään tallille mennessä vähän yllätyinkin kun hepo oli jo tunnilla. Lähes aina kun olen sen joutunut laittamaan itse kuntoon. Nytkin toki piti laittaa etusuojat ja vaihtaa suitset. Mutta ihan tolkusti se siellä tunnilla toimi. Lämmintä oli +22, keli puolipilvinen ja kenttä pölysi aika pahasti. Samat 7 ratsukkoa kuin eilenkin. Omat jalat oli eilisestä vähän kipeät, jes!

Tänään alotettiin siltaohjasotteen harjottelulla. Myös katseeseen piti keskittyä. Istuntaa vaihdeltiin kevyen- ja esteistunnan välillä samoilla maapuomeilla kuin eilenkin. Ravipuomit mentiin taas melko rennonletkeästi. Lievää kiihdyttelyä välillä. Aluksi pysäytettiin puomien jälkeen kulmaan. Varpaita vähän enempi ulospäin oli ohje. Oikeassa jalassa varsinkin kun sojottavat turhan eteen. Tämä menee taas omien fyysisten ominaisuuksien piikkiin etteivät tahdo taipua. Vaikka tokihan niitä pitää yrittää kaikesta huolimatta jotenkin kääntää.

Sitten ravipuomien jälkeen nostettiin laukka, rennosti meni tämäkin. Linjalle ei tässä vaiheessa esteitä tullut vaan vaihdettiin jumpalle, jota ei eilen ehditty mennä. Ensin kaikki puomeina ja käynnissä yli ihan totuttelumielessä. Piti tutkia reitti ja katseen paikka valmiiksi. Tätä tultiin sitten pitkään ja hartaasti esteiden pikkuhiljaa noustessa. Lopuksi oli maapuomi, ristikko, 1 laukka ja okseri. Aika maltillisilla korkeuksilla tultiin.

Aluksi taidettiin päästä ilman pukkeja. Sitten niitä taas ilmaantui. Mutta kun oikein keskityin itseeni ja vikalla esteellä mukautumiseen niin päästiin ilman. Vika löytyi siis jälleen satulasta. Jäin joko liikaa kiinni suusta tai jalat heilahti heppaa häiritsevästi. Oli muuten hirmuinen keskittyminen jalkoihini. Vaikka olisi pitänyt ajatella käsiä ja katsetta. Laukat oli esteen jälkeen pääosin väärin. Mutta olin riemuissani muutamasta kerrasta kun päästiin pukitta ja myötälaukassa (vaikka epäilen että Kora vaihtoi ite esteen jälkeen). Pääty-ympyrällä osasin työskennellä jokusen kierroksen jos meno sitä vaati. Siinä Kora tosin liirasi aika pahasti kohti kavereita enkä estänyt kunnolla kun piti keskittyä olemaan pois seuraavan alta. Okseri oli lopuksi kolmelle hurjimmalle 80 cm. Tunnin jälkeen omistaja kommentoi että meillä meni hyvin ja ois voinut nostaa enemmänkin. Vaikka hetkeä aiemmin olin juuri hehkuttanut että pukit johtuu musta eikä Korassa ole vikaa. Hah.

Tehtävälle lähtiessä huomasin perusratsastuksessa ongelmia. Hepo ei reagoinut pohkeisiin ja sain lähes joka kerta naputtaa raipalla sekä liikkeelle että raviin. Ravissa kiihtyi, rauhottui pääty-ympyrälle, hyytyi, kohti esteitä taas kiihtyi ja hyytyi maapuomille. Tässä vaiheessa välillä maiskutin. Pohkeeni eivät juuri mitään merkanneet. Ope taas sanoi että maiskutuskin saattaa olla liikaa. Ja että voisi maiskuttaa vaan ihan pienesti. Pidätteisiinkin reagoi vähän huonosti. Pohkeet oli onneksi joka kerta tarpeeksi kiinni ja yli mentiin. Siitä en tänään ollut huolissani, enkä juuri pukeista horjumisestakaan. Nyt osasin pukkien jälkeen ratsastaa paremmin eteen. Kertaalleen veti päätä alas laukkaympyrällä vielä.

Lopuksi tultiin vielä suoraa linjaa kavaletteina. Ravissa sisään. Kora loikkasi laukalle ja yritti vähän kiihdytellä. 4 ja 4 laukkaa ja vika keilattiin alas. Kun tultiin seuraava kierros oli kaksi ekaakin jo keilattu. Tultiin siis puomeina ja Kora malttoi sit jo ravata vaikka vähän kiire olikin. Tietä pitkin meni kaksi shettistä kärryineen ohi ja ne oli monen hepan mielestä tosi pelottavia. Korakin otti parit sivuloikat.

Tämän päivän paras oivallus oli että heilun sittenkin liikaa kyydissä. Eikä hepassa ole vikaa.

Ongelmia:
aiheutan pukkeja
Kora liikkui tosi huonosti pohkeista eteen
laukkaympyrällä liirasi kohti kavereita (ja estin huonosti)

Parannusta:
ei kieltoja
päästiin myös ilman pukkeja


Anneli kuvasi meidän hyppyjä, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora