keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Esteistuntaharjoituksia


Keskiviikon estevalkat jäi kesätauolle (pah!). Mutta onneksi mut pyydettiin mukaan privaestetunnille. Kolmisin oltiin hyppäämässä. Toivoin Koraa ja sen myös sain. Keli jatkoi samaa takatalvea kuin eilen, noin +12. Luvassa oli istuntatreeniä ja passasi mullekin hyvin. Tämän piti viikonloppuope.

Ohjeet oli ratsastaa Koraa pohkeilla eteen eikä nylkytellä ohjilla. Yllättävän huonosti reagoi pohkeisiin ja kannuksiinkin. Ohjat mulla oli taas jatkuvasti liian pitkinä. Alkutunnista Kora vähän katteli ympärilleen ja yritti keksiä jotain säikyttävää. Pohkeet kiinni ja eteen. Tehtävät alotettiin ravaamalla puomien yli esteistunnassa. Sit sama laukassa ja pikkuhiljaa puomit nousi kavaleteiksi. Kora välillä vähän kaahaili. Mun piti taas pitää tuntuma ja muistaa myödätä. Yläkroppa piti pitää jopa pystympänä ja jalat taaempana. Tähän meni aika kauan.

Sitten päästiin siirtymään jumppalinjalle. Alkuun puomi ja ristikko. Sitten kaksi ristikkoa. Sitten toisesta suunnasta puomi, ristikko ja pysty. Lopuksi vielä okseri perään. Vikalle esteelle tuli monesti vähän huonoja mukautumisia kuskilla. Tunnin vikan hypyn jälkeen Kora vähän sinkosikin. Liekö jalkani heilahtaneet turhan taa? Jumppalinjaa ois ollut kiva hypätä paljon enemmänkin. Ja laukansäätely ois voinut toimia paremmin. Onneksi ei sentään koko tuntia vain kaahaillut vaan rauhottui laukkaympyröillä välillä nätisti ja vähän pyöristyikin hetkellisesti. Tuli hypyissäkin sit vähän jumpattua. Loppuraveissa pyöristyi hetkittäin oikein kivasti.

Oli kuitenkin kiva päästä Koralla hyppäämään. Lauantaina sit Kentsujen kisoihin Jennan tallille hyppäämään 70 cm.

Ongelmia:
asennossa pikkuviilaamista
vääriä laukkoja estelinjojen jälkeen
muutaman kerran nousi vasen vaikka kaipasin oikeaa laukkaa
puomeilla valui vasempaan reunaan

Parannusta:
kaikesta empimättä yli


Katsomosta löytyi kuvaaja meidän vikoihin hyppyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora