perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vihdoinkin taipuisaa ja reipasta

Torstain jäljiltä jäi satula kaivelemaan niin pahasti että kun perjantaina mahduin tunnille (kuudenneksi) niin jätin satulan pois. Hoo oli taas lähes kiltti hoitaessa. Nyt sama äkäilykaava rupeaa toistumaan. Kun seison takasen vieressä niin hepo päättää yhtäkkiä siirtyä päälleni. Mitä nätimmin väistän niin sitä vähemmän saan kiukkuja niskaan. Mutta kun en oikein väistäkään niin tamma yrittää jyrätä yli ja kun komennan niin potkii ilmaa. Jotenkin tilanteet pitäisi saada ratkeamaan ilman että tarvii siirtyä yhtään. Mutten uskalla kokeilla allejäämistä.

Lastaussillalta kyytiin. Tänään hepo oli poikkeuksellisen reipas ja taipuisa. Yritin myös pitää ulko-ohjan kerrankin kunnolla tuella. Tämä taisi auttaa ja meno oli parempaa kuin maanantaina tai keskiviikkona.

Tänään mentiin lähes koko tunti koko kentän kokoista kolmikaarista. Ovela ratkaisu, sillä ei tullut kovin ahdasta. Reitti rajattiin vielä puomeilla. Alkuun käynnissä, suht pian ravissa ja lopulta eka kaarre laukassa. Tultiinkohan vikakin? Toiseen suuntaan ensin ravissa ja sitten keskimmäinen kaari laukassa. Eli oikeaa laukkaa alkutunti. Sitten vaihdettiin ja mentiin eka ja vika kaarre laukassa. Tänään yritin keskittyä myös pitämään ohjat tuntumalla nostoissa. En muista tuliko yhtään väärää laukkaa. Oli myös hauska kuinka Hoo rupesi innostumaan tehtävästä. Alkuviikon patisteluista ei ollut tietoakaan kun ratsu oikein odotti että kohta pääsee laukkaan. Hyvin malttoi silti kuunnella.

Ope huomasi jo alkutunnin ravissa että istun vinossa. Varsinkin volteilla vasen hartia painui selvästi alemmas/oikea ylemmäs ja vasen kylki meni kasaan. Tunnen tämän edelleen tosi huonosti itse. Ja alkuun korjausyrityksenikin oli aika olemattomia.

Alkutunnista oli tosi kuuma. N. +15°C ja aurinkoista. Vaan lopputunnista tuli sitten kaatamalla vettä niskaan ja lopetettiin vähän etuajassa. Mutta oli tosi kiva tunti, kannatti todellakin tulla. Olin taas hangonkeksinä kun käveltiin pihalle.

Ongelmia:
kuski istuu vinossa

Parannusta:
reippaampaa ja taipuisampaa kuin alkuviikosta
ei mitään säikkyjä tai tuijotteluja
laukat nousi helposti ja oikein

Emilia videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora