maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kouluratsastusta kolmen ratsukon voimin

Kesäkuun vika päivä ja lämmintä +13°C. Pilvistäkin vielä. Ekan tunnin pysyi onneksi kuivana ja poolo + takki oli vähän liikaa vaatetta. Hoo oli lähes kiltisti hoidettaessa. Jotain mölisi taas kun hain tarhasta. Kertaalleen tuli kiukku satulasta ja korvat luimussa tarjosi hampaita. Mutta ei yrittänyt peruuttaa ylitseni.

Ratsastaessa oli vähän laiskahko. Paineet oli kovat kun viimeksi meni niin hyvin. Ope kyseli toiveita ja ehdotin siirtymiä. Alkuun mentiin suorat ravissa ja kulmat käynnissä. Yritin olla joustavasti kyydissä. Silti piti erikseen muistaa keskittyä elävään kuolaimeen että sain asiat kohdilleen ennen ravia. Ei mitään ihan hohdokkainta muttei täysin kamalaakaan.

Sitten jakauduttiin omille pääty-ympyröille. Tilaa oli hyvin kun ratsukoita oli tunnilla vain 3. Meidän alku oli kamalaa. Ei pysytty reitillä pätkän vertaa, ympyrän muoto oli lähempänä epäonnistunutta piparkakkua kuin pyöreää. Eikä ravikaan edennyt. En tiedä mistä puristin tai mikä oli vikana. Jalustimet oli tässä vaiheessa ylhäällä. Alkuun taidettiin mennä puoli ympyrää käynnissä, toinen ravissa. Sitten ravissa ja kahdesti seis kierroksella. Näihin sentään muistin pyytää myötäykset ja helposti Hoo pysähdyksessä myötäsikin. Sitten muutoin ravia mutta kertaalleen pysähdys ja peruutus. Parhaimmillaan peruutti pyöreänä ja tasaisena kiirehtimättä. Mutta valitettavan monesti juurtui aloilleen enkä meinannut saada liikettä taakse. Tätä yritin korjata kallistelemalla satulassa eteen tai taakse sekä vetämällä ohjista kovempaa. En ymmärrä miksi välillä toimi ja välillä ei. Yritin myös kehua kun meni hyvin.

Sitten mentiin puoli ympyrää ravissa ja toinen puoli laukassa. Ensimmäiset laukannostot kumpaankin suuntaan oli kamalia. Meni lähemmäs kierros ennen kuin päästiin laukalle. Jälkimmäiseen suuntaan sain vihdoin istuttua rennommin ja ratsu eteni paremmin ja letkeämmin. Alku oli laukassakin vähän hankalaa. Kun muistin keskittyä nostoissa ettei perä karkaa sisälle ja sain sisätakasta ratsastettua paremmin alle rupesi hepo kuin taikaiskusta myötämään. Ihana vihdoin ruveta saamaan juonen päästä kiinni että mistä homma kiikastaa. Suora ratsu myös etenee paremmin kuin mutkalla oleva.

Ympyrällä vielä vähän pienennettiin kuviota. En ole ihan varma pitikö laukkaakin lyhentää. En ihan kuullut ohjeita. Hoo tuntui kuitenkin vasempaan kierrokseen ihan kelvolta ja oikeaan vielä vähän paremmalta. Sitten lepokäynnit.

Tuntia ei ollut enää paljon jäljellä ja ope kyseli toiveita mitä tahdotaan tehdä. Alkutunnista oli puhe leikkimisestä mutta nyt tuntui että aika se ja sama. Toinen kuski toivoi väistöjä, joten niitä tehtiin. Meinasin taas automaattisesti tehdä ensin käynnissä mutta toimintalaji oli harjoitusravi. Keskilinjalle suoristus ja vuorotellen kumpaankin suuntaan uraa kohti. Oikealle eli vasenta pohjetta väisti helposti. Vasemmalle perä karkasi helposti edelle enkä meinannut hahmottaa tätä. Ope puhui vielä etuosasta, joten hahmotusongelmia oli tuplasti. Kun sain väistöaskeleet kuntoon niin sitten piti yrittää saada ratsu vielä rennoksi. Vasempaan sekin hankalampaa. Suoralla esitettiin hyvin letkeää ja pyöreää mummoravia. Eteneminen katosi mutta olipa helppo olla kyydissä.

Ei ihan parasta tänään mutta kelvosti meni.

Ongelmia:
ekat laukannostot kumpaankin suuntaan tosi työläitä
eteneminen oli vähän hyytyvää

Parannusta:
suoristui ja sai sisätakasta paremmin alle
rupean saamaan juonesta kiinni miten toimii
väisti suht helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora