tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kenttäkurssin toinen päivä maastoesteitä kentällä, horjumista itsevarmuudessa

Tiistaina saatiin samat ratsut kuin eilenkin. Hämis oli taas mennyt sekä kangilla että istuntaa alle. Vaihdettiin satula ja lisättiin suojat. Itselleni lisäsin turvaliivin ja raipan vaihdoin estemalliin. Lämmintä oli puolipilvinen +10,5°C.

Alkuverkka taas itsenäisesti. Hepoa liikkeelle ja taipumaan. Vähän takasia alle ja keulaa keveämmäksi. Yritystä ainakin. Ohjatussa verkassa mentiin kevyessä istunnassa ensin ravia, sitten laukkaa. Laukassa tehtiin temponmuutoksia. Sai hoputella mutta innostuihan se Hämiskin lopulta. Vaan huiput jäi silti reilu 25 kilsaan tunnissa. Ehkä se Hämikselle ja aidoissa oli paljon. Hoon lauantain maastolaukan jälkeen tuntui rauhalliselta.

Verkkahypyt tultiin normi ristikoille kahdeksikolla. Toisella oli maapuomi edessä ja takana. Verkkakierrokseen olin oikein tyytyväinen. Tasaista ja helppoa ja osasin ratsastaa laukkaa kaarteissa.

Seuraavalle kierrokselle tultiin ristikot alle ja perään 5 laukan pysty-okseri -linja. Alku taas suht ok, nyt oli jo pientä haparointia paikoissa. Vaan ihan perus pysty (max 70 cm) horjutti tänään itseluottamukseni lopputunniksi. Hyppäsin ennen Hämistä. Hepo kömpi kuitenkin perässä yli. Huojuin tippumisen rajamailla poikkeuksellisen pitkään. Okserille ei ollut mitään mahdollisuuksia. Pysyin kuitenkin kyydissä kun ohjista kiskoen (hepo parka) korjasin lopulta tasapainoni.

Ei saa jättää yksin. Juu. Uusintayritys meni paremmin mutta takaraivoon jäi arkuus vaikkei ratsu edes kieltänyt. Tästä johtuen arastelin lähteä hyppyihin mukaan jos askel ei ihan osunut ja monesti jäinkin hypyssä sitten jälkeen.

Seuraavaksi hypättiin sinisiä tynnyreitä. Ei voi sanoa edes tuijotteluksi. Vähän katsoi mutta helposti yli. Kummatkin, kumpaankin suuntaan. Sitten tultiin muutaman esteen tehtäviä kerrallaan. Laavu yhteensä kahdesti, renkaat, pinkki muovi, kulmakolmio useammalla tavalla sekä vesimattolinja, "koffini". Sain kyllä hepan liikkeelle ja tultiin suht tasaisesti. Harmi vaan että hukkunut estesilmäni vaivasi tänäänkin ja monesti oli paikat hukassa. Muutaman kerran tajusin pyytää kauempaa mutta ihan liian monesti jätin lopullisen ratkaisun hepalle. Esteet oli onneksi niin pieniä (n. 70 cm) että helposti mentiin yli.

Ope kaipasi multa vielä rohkeampaa ratsastusta. Totesi kyllä myös että hevonen on hyvin pohkeen edessä ja näyttää tyytyväiseltä. Minun makuuni ratsu oli vähän turhan tasaisella tuulella, joten sorruin itse vain matkustelemaan kun ei tarvinnut varmistella. Ei yhtään pukkiakaan.

Aika meni taas nopsaa ja sitten päivän hypyt oli kasassa. Ope kehui että selviydyimme hienosti. Minä vastasin että ei tämän kuuluisi olla selviytymistä. Eihän se nyt ihan kamalaa ollut mutta olisi voinut mennä niin paljon paremminkin. Ankeaa että koulutunti meni hyppyjä paremmin.

Ongelmia:
kuski meinasi tipahtaa
ongelmia osua ponnistuspaikkoihin, tehdä päätökset ja päästä hyppyihin mukaan

Parannusta:
hepo ei katsellut esteitä
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora