keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Rima entistä korkeammalle - ehkä pyörein tunti tähän asti!

Keskiviikkona jatkoin Pönän jälkeen Harmonian kyytiin. Hoo oli myös tehnyt yhden tunnin alle, joten sain valmiiksi lämpätyn ratsun. Opekin vaihtui. +13°C. Ratsukoita 5 vai 6 ja yksi itsenäinen.

Nyt alotettiin käynnissä. Erittäin hyvä. Ihanan reipas käynti verrattuna Pönään mutta toisaalta kiemurteli myös paljon enemmän ja herkemmin. Päätyihin ympyrät, joiden puolessa välissä asetettiin hetkellisesti ulos. Yritin muistella aiempia oppeja sisäohjan liikuttamisesta ja ratsun myötäämisestä. Useampi kierros meni vähän jäkitellen. Sitten vaihdettiin vielä suuntaa ja olin mielissäni siitä että kerrankin haettiin homma ensin käynnissä kuntoon! Niin se Hoo rupesi myötäämään. Lisää jalkaa vain ja jäntevät kädet.

Ravi alotettiin harjotusistunnassa, sama kuvio. Alkuun oli ravissakin hankaluuksia. Mutta kyllä se siitä. Ei saanut jäädä roikkumaan mutta tuntuman piti olla vakaa. Ulkokyynärpää kiinni kylkeen. Ohjeet oli niin täsmällisiä juuri meidän ongelmiin että heppa rupesi kulkemaan ravissakin oikeinpäin. Ei onnistu itsenäisesti.

Sitten ruvettiin menemään ympyrät laukassa. Pienen alkukankeuden jälkeen sain laukkaankin otteen. Ihan napakasti sai pyytää eteen. Hoksautus tuli että pitää katsoa ettei hepo mene sulkua nostossa. En yhtään ihmettele että perä karkaili sisään. Yritin sitten nostaa paremmin avoasennosta. Laukat nousi helposti ja lennokkaassa menossa oli ihana istua. Tältä laukan pitäisi aina tuntua!

Mainitsin että eilen hepo oli välikäynteihin asti super. Siitä aiheutui se, että tänään skipattiin välikäynnit. No, Hoo ei ainakaan näyttänyt protestoinnin merkkejä.

Lopuksi tehtiin vielä avoa pitkille sivuille. Olipa hankalaa. Hetkeä aiemmin ravissa huomasin että hepo siirtää takapuoltaan painoni mukana sivulle! Huikeaa! Enpä sitten avossa osannut pitää painoani oikein ja vakaana. Aidan vieressä meni kelvosti mutta avoin sivu oli supervaikea. Mentiin kertaalleen omin luvin käynnissä, sitten ravissa. Olisi pitänyt volttailla vielä vaan enemmän. Harmonia taipui juu mutta parin avoaskeleen jälkeen luisui väistöön enkä saanut ulkojalalla vahdittua. Sitten rupesin itsekin menemään mutkalle. Pari askelta kerrallaan onnistui. Vaikka hepo muuten oli kuuliainen niin suoraan meno ei ole meidän vahvuuksia. Hienosti tuli ravista myös pyöreänä pysyen alleastuen seis. Helposti lähti siitä tosin myös taaksepäinkin vaikken pyytänyt.

Avoja pyöriteltiin kumpaankin suuntaan tovi. Vasempaan kierrokseen sain parhaimmillaan avoon myös lennokkaat askeleet. Oikeaan kierrokseen ravi ei ollut ihan niin ilmavaa kuin olisin halunnut. Avojen jälkeen ratsastin ravissa yhden sivun ihan kunnolla eteen ettei hyytyisi kokonaan. Kovin pitkään ei sitten enää työskennelty.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Päästiin Hoon kanssa vetämään porukkaa. Tunnin minuun keskittymisen jälkeen Hoo oli alkumatkan yllättävän varautunut. Paluumatkalla rentoutui. Ja kuski oli niin onnellinen että pakahdutti! Ihana tamma!

Tunnin jälkeen palkitsin hepan taas pihan siistimisellä.

Ongelmia:
suoraan meneminen
avot meni herkästi väistöiksi
lopputunnista Hoo oli hetkittäin aavistuksen turhan raskas edestä
nyt oli sen verran rankat kaksi tuntia että enempää ei ois jaksanut

Parannusta:
muistin nostaa yläkropan ryhtiin kun sanottiin
sain laukkaankin hyvän tuntuman
ei pätkääkään punkemista ja väkisin vääntämistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora