maanantai 23. kesäkuuta 2014

Semirentoa ja jäntevää kouluratsastusta

Maanantaina sumplittiin vähän aikatauluja ja sovittiin että menen koulutunnille klo 18 Harmonialla ja esteille klo 20 Tytsyllä. Ei pitänyt sataa.

Tyrmistyin tallilla kun listassa lukikin nimeni perässä Roze. Onneksi kyseessä oli vain väärinkäsitys. Aika kiire kuitenkin tuli mutta kolmeen pekkaan saatiin Hoo ajallaan valmiiksi. Hepo oli oma itsensä mutta kovin pahoja yhteenottoja ei tänään tullut. Tosin tarhasta talutettaessa tamma äkäili jotain omiaan.

Opena oli pitkästä aikaa Mallu, ihanaa! Alkuun vähän pyöriteltiin voltteja ja tehtiin siirtymiä. Melko alkutunnista myös laukattiin kentän ympäri vuorotellen. Ei Hoo hirmuisen löysä ollut muttei virkkukaan. Lopputunnista enempi laiskahko.

Huomasin nyt jo alkutunnista miten hepo valuu ulkoapujeni läpi. En saa ulkokättä lukittua tarpeeksi nasevasti omalle paikalleen. Hyviä täsmäohjeita kuitenkin tuli kun avuduin ongelmistani. Myöhemmin kun ympyrällä ravista tehtiin käyntisiirtymiä tai pysäytettiin niin ei tarvinnut kovin kummoista open puhua sisäkäden sormien liikuttelusta kun Hoo myötäsi pysähdykseen.

Ei meidän meno tänään rennointa ja letkeintä ollut. Mutta itse ratsastin hyvällä mielellä niin pysyin paremmin jäntevänä. Ympyröiden ravityöskentelyn menin jalustimet kaulalla. Harjotusravissa oli ihan ok istua. Hepo oli semipyöreä muttei ihan rehellisesti myödännyt. Loppuraveissakin oli muka-avuilla mutta suunnanvaihdossa turpa nousi. Oikea kierros oli siinä muutenkin hankalampi. Oikeasta vasempaan pysyi parempana.

Lopputunnista otettiin ravista seis, nostettiin myötälaukka ja sitä puoli kierrosta. Sitä ennen otettiin ravista 6 askeleen käyntipätkiä. Ihan lopuksi yritettiin vaihtaa laukkaa kun vaihdettiin ympyrällä suuntaa. Edelleen aika onnetonta. Hepo ei halunnut ottaa sisätakasta kunnolla alle ja laukka oli vähän ponnetonta. Eihän siitä hyvä tule. Lisätään vielä kuski, joka ei valmistele ihan kunnolla eikä ole ihan kartalla apujen ajotuksesta. Ehkä yksi vaihto saatiin laukassa pysyen kun tajusin vähän prässätä alle.

Kiva tunti kuitenkin. Hoo jatkoi seuraavalle hyppyhommiin. Yllättävän vähän harmitti etten päässyt ite hyppäämään sillä.

Ongelmia:
hieman löysä ratsu
jäykähkö

Parannusta:
laukat nousi helposti ja oikein

Meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora