sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ponivenkulointia

Sunnuntaina piti toki päästä myös ratsaille. Neljän tunnilla oli kuulemma paremmin tilaa eli sinne. Listan mukaan 6 ratsukkoa ja mulla Touho. Katselin listaa että mieluummin olisin mennyt Niilolla ja pohdin että tahtoisikohan sen kuski vaihtaa. Tarhassakin Niilo tuli ensin vastaan. Kunnes Touho ajoi sen kauemmas ja tuli itse tyrkylle. Olipa kiva kun kummatkin ponit oli noin innokkaasti lähdössä mukaani. Totesin Kaisalle että nyt kun harmittelen ratsuvalintaa niin saattaa tulla loistotunti.

Kentällä oli alue-estekisat, joten mentiin maneesiin. Pihalla ois ollut kiva keli ratsastaa, aurinkoinen +19. Vaan ei tarvinnut maneesissakaan palella, +35. Ihanan lämmin! Siihen ihanuus jäi. Poni oli venkula, en saanut siihen otetta. Eikä tuntia pitänyt ope (ent. tuntikaveri) saanut minua rennonletkeäksi. Meni sitten enempi pusertamiseksi. Eikä Niilon kuski edes ilmaantunut tunnille!

Alkuverkka alotettiin heti ravissa kun oli otettu ohjat tuntumalle. Olisin tarvinnut rauhallisen käyntipätkän alkuun. Eipä ravista kovin hyvä tullut. Poni ei asettunut kunnolla kumpaankaan suuntaan ja 98 % volteista oli väistöaskelilla höystettyjä. Viimeinen neljännes oli kamala. Ratsu kaatui sisään, oli rautakankisuora ja taivutus- ja sisäpohkeenkäyttöyritykset sai aikaan vain väistöaskelia ulos. Huoh!

Päivän aiheena oli siirtymät. Tultiin ensin käynnistä radan poikki. Pysähdys, peruutus ja takaisin käyntiin. Muualla ravia. Pysähdykset tuli aavistuksen kättä vasten. Ei kuunnellut istuntaa. Tohotti omiaan. Peruutti pääosin vinoon. Korjausliikkeillä mentiin entistä pahemmin vinoon. Jokunen kelpo kertakin onneksi.

Sitten ravissa radan poikki, pysähdys ja takaisin raviin. Touho oli malttamaton ja jos yritti seistä yli 2 sekuntia niin lähti pakittamaan tai eteen, sivulle, johonkin. Ja taas meni hyörimiseksi. Alkuun tulin turhan mummoravista kun yritin varmistella että hepo on kuulolla eikä tarvi vetää. Kun tultiin isommasta ravista ja jouduin ottamaan suht napakat pidätteet pysäytykseen niin tuli enempi kehuja. Pysähdykset piti muistaa pitää tarpeeksi lyhyinä. Edelleen en saanut ratsua taipumaan. Sain eniten kommenttia siitä, ettei pohkeet pysy kiinni. Joo, lerpattivat ne välillä mutta luulisin että olivat paremmin tuntumalla kuin aiemmin. Ainakin kuvittelen.

Lopuksi tehtiin vielä pari kertaa kumpaankin suuntaan käynnistä seis, peruutus ja laukannosto. Poni oli ihan täpinöissään. Mielestäni tehtiin ainakin 1 kelpo suoritus mutta sitä moitittiin kiireiseksi. Eka laukka oli kuulemma löysää mutta liian kiireistä tms. En osannut korjata. Yhdestä pysähdyksestä poni lähti itse peruuttelemaan vinoon. En antanut mennä miten sattuu vaan otin uusiksi. Eka peruutus oli kuulemma ihan hyvä ja suotta hääräsin lisää. Laukat poni meni aika haipakkaa eikä rauhoittavia pidätteitä juuri kuunnellut. Pääty-ympyrällä tuli tosin ihan kelpo menoa ainakin muutama hetki.

Loppuraveja ei ehditty ottaa vaan jäätiin kävelemään. Edelleen seilattiin minne sattuu. Mutta eihän tuossa tullut edes hiki. Oltiin ratsun kanssa kummatkin lähes kuivia! Kelistä huolimatta!

Ongelmia:
kiemurtelu
en saanut ponia otteeseen

Parannusta:
laukat nousi hyvin
ei kyttäillyt
tolkku hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora