lauantai 28. kesäkuuta 2014

Merillä 70 cm seuraestekisoissa


Lauantaina oli kentsujen seurakisat pitkästä aikaa Aaltiksella. Ykkösratsukseni valikoitui Meri, luokaksi 70 cm kun en tällä treenittömyydellä isompaa arvaisi edes lähteä kokeilemaan. Enkä luultavasti saisi edes lupaa. Hasardiponia pohdin myös mutta sen kanssa 50 cm olisi ollut turvallinen alotuskorkeus. Mutta koska kävin aamulla Kalajoella kisaamassa roller derbyä niin sekä aikataulun että oman jaksamiseni takia pelkkä yksi startti oli hyvä valinta. Lisäksi iski vähän pihiys, heppavuokran kanssa tämä kun maksoi 30e.

Verkka-aika oli max 20 min (alku- ja loppukäynneistä luki jotain) ja max 4 verkkahyppyä. Aika tiukasti rajattu. Minä sanoisin että max 6 olisi hyvä.

Olin Merin päivän eka kuski, joten varustin ratsun sangen reippaasti sillä aikaa kun rataa nostettiin. Hepo sai odotella karsinassaan sen aikaa kun kävin kävelemässä radan. Jota en tässä vaiheessa ollut vielä ehtinyt opetella kunnolla. Onneksi hyppyjä oli vain 10, joista 6 perusradalla. Eikä tolkutonta kääntelyä vaan aika helposti muistettavaa etenemistä. Uusintaan suunnittelin samat reitit kuin Team Tallinmäki. Tosin tässä vaiheessa hermoni kaipasivat rauhaa, joten kävelin radan lopulta aika omissa oloissani.

Sitten hepo mukaan ja pihalle. Maneesissa sai olla 8, joten ihan heti ei päästy sisään lähtövuoroni ollessa noin 19. Kapusin kyytiin ja kävin Annen ja Jetin kanssa kävelemässä maneesin takana maastolenkin ekaa suoraa tieltä kolmiolle. Sen jälkeen maneesissa oli sen verran hiljaista että mahduttiin sisään vaikkei oltu vielä seuraavan 8 ratsukon joukossa lähdössä. Ehdin siis ravailla tovin ilman paniikkia ja ottaa ratsuun tuntumaa. Tänään ei vyörynyt yhtä pahasti kuin mm. Saaran kisojen verkassa viimeksi. Käynti oli ainoa askellaji, jossa vähän lyheni. Laukassakin yritin kyllä mutten kai tarpeeksi päättäväisesti.

Verkkahyppyjä hypättiin 1 ristikolle, 1 pystylle ja 2 okserille. En niitä erityisemmin säästellyt vaan kun tuli sopiva hetki niin loikittiin hypyt suht putkeen. Silloin taisi olla noin 12. ratsukko radalla. Ihan ok. Ponnistuspaikat kelvot ja myötälaukka pysyi. Eipä niitä olisi enempää tarvinnut loikkiakaan.

Maneesissa oli aika lämmin niin lähdettiin pihalle katselemaan tilannetta. Muistin olevani 17. vaikka olinkin vasta 19. Ehdittiin n. 4 suoritusta seurata kentän laidalta. Juuri ennen omaa vuoroa meinasi vähän jännittää. Radalle pääsi vasta kun edellinen lopetti.

Meri yllättäen katsoi vähän aidalla ollutta yleisöä kun laukattiin ohi. Mutta keskittyi sitten esteisiin. Tänään ponnistuspaikat oli keskimäärin aika hyvät. Kahdesti hyppäsin ennen hevosta. Ennen kolmosta vatkasin jotain ihan omiani kyydissä. Ristilaukkoja ei niitäkään ollut tänään pahemmin. Hepo kääntyi ja kuunteli.

Kutosen jälkeen pyysin lisää vauhtia ja avitin pyyntöä raipalla. Hyvin kiihtyi. Seiskalta kasille viidellä laukalla. Oikoreitti vitosen sisäpuolelta. Ysin suunnittelin hyppääväni vinosti mutta suht suoraan tultiin. Ja taas tiukka käännös. Vähän luisui ulos ja laukka hyytyi. Kymppi hypättiin paremmin vinoon alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tuplanolla. Kuulutettiin että neljänneksi. Lopulta olin seitsemäs. Mutta koska luokassa oli päälle 30 osallistujaa niin ruusuke napsahti. Elämän toinen vihreä. Ylipäänsä kuudes Merillä. Edelleen joka kisoista ruusuke! Anne ja Jetti olivat hienosti
kakkosina. Ei harmita hävitä paremmille :)

Kaisa videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora