torstai 5. kesäkuuta 2014

Reipasta menoa Fossilla

Torstaina kevätkauden tokavikalla viikkotunnilla sain ratsukseni Fossin, josta haaveilinkin. Sunnuntaina ois kisat tiedossa. Fossi oli aiemmin juossut jo yhden tunnin. Ehkä siksi meidän altajuoksut oli tänään entistä maltillisempia. Yhden kierroksen aikana sain homman haltuun kun alkuverkat alkoi käynnin jälkeen viipotusravissa. Loppuverkassa sama juttu ja ope naureskeli montelähdöstä.

Alkuverkat mentiin hyvin itsenäisesti. 4 ratsukkoa, +26 astetta. Estepuoli pölisi jonkin verran. Kommentit oli lähinnä että hyvännäköinen laukka ja onko raskas edestä. Tänään ei laukannostot olleet ihan niin sinkoavia kuin aiemmin. Edelleen tosin pyrähtäviä. Ja kuten joskus muinoin huomasin niin kevyessä istunnassa meno oli helpompaa. Vaan hepo herkästi painui edestä matalaksi vaikkei painanutkaan ohjille.

Alkuun tultiin kahta pientä pystyä linjalla. Oikeassa kierroksessa 100 % väärä laukka jälkimmäisen esteen jälkeen. Sain lopulta kuitenkin välissä pysymään myötäisenä.

Hypättiin n. 6 esteen radanpätkiä. Ensin linjoja, sitten vähän enemmän kaarroksia ja lopuksi tiukkaa kääntöä. Esteet oli aika maltillisen kokoisia. Joka kierroksen jälkeen pohdin että pitäisi laukata enemmän. Fossi ei suoranaisesti painanut kädelle mutta pääosin en saanut keulaa tarpeeksi kevyeksi enkä päässyt päästämään tarpeeksi hyvissä ajoin ennen estettä. Ja tästä seurasi lähes varma pudotus joka kerta. Eli aika paljon keilattiin. Hienosti hepo kapusi esteet myös aika juuresta. Ponnistuspaikkojen kanssa oli taas säätöä. Nyt hypin pari hyppyä ennen hevosta ja kertaalleen kävin aika korkealla ilmassa. Onneksi Fossi ei käyttänyt tilaisuutta hyödykseen hankkiutua kuskista eroon.

Tänäänkin kaikki erikoisemmatkin esteet meni mukisematta yli. Enempi ongelmia kääntymisessä ja kavioiden nostamisessa. Tiet oli välillä hieman eksoottisia varsinkin tiukemmilla kurveilla. Mutta osuttiin esteille. Jostain syystä varsinkin kentän takakulma ja muutenkin oikealle kääntyminen on hankalaa. Mahdan istua paino vinossa. Kovin huikeaa suoritusta en meille kisoihin povaa. Nyt ei olla edes ajateltu aikaratsastusta. Vaikka loppua kohti meno salakavalasti kiihtyikin.

Opelta ei muuten enää tule niin paljon kommenttia istuntaani vaikka olen aika varma ettei se ole juuri parantunut. Liiallisesta etukenotuksesta tulee kommenttia mutta jaloista ja myötäämisestä ei.

Loppuraveissa jarrut toimi jo superhyvin ja tosiaan reippaan lähdön jälkeen hepo oli aika rennonletkeä. Yritin välillä ajatella keulaa ylemmäs muttei tainnut juuri nousta. Kouluradan asioita en edes miettinyt. Lähinnä murehdin sitä miten hepo intoutuu tuijottamaan jotain ja kuuroutuu täysin avuille.

Ongelmia:
keilattiin paljon
käännökset valui lapa edellä ulos

Parannusta:
kaikesta mukisematta yli
jarrut toimi taas aiempaa paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora