keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ponivinkeitä ja työskentelyä

Keskiviikkona oli alunperin tilaa sekä kuudelta että seiskalta. Ei tarvinnut juuri houkutella kun lupauduin menemään kummallekin tunnille. Jotain hässäkkää oli kuitenkin ollut, sillä ekalle tunnille ratsukoita tuli 7. Kysyttiin myös että sopisiko mennä eka tunti Pönällä. Mikäs siinä.

Kimo tamma tarhasta matkaan, korkeutta 150 cm hujakoilla. Ikää tuskin hirveästi, ihan mutulla heittäisin 6 (myöh. lis.: oik. 5v). Aikamoinen sikailija. En tiedä onko eestiläinen (ei, Latviasta) mutta ihan ponivinkeet oli. Kuskia kiskottiin pitkin pihoja perässä. No ei ihan. Mutta 3 kynttä lohkesi ennen  kuin päästiin puomille. Joku on unohtanut kertoa ponille käytöstavoista. Hoitaessakin vähän hyöri. Mutta hyvin meni takaisin paikalleen kun vähän raipalla hipelsi. Yritin kehua kovasti kun oli nätisti. Kavioiden putsaus alkoi ekan jalan heiluttelulla. Pidin koivesta kuitenkin kiinni ja sain sen lopulta putsattua. Loput 3 menivät paljon helpommin. Satulointi ok. Suitsien laitossa ei meinannut pitää päätä paikallaan. Vaan sain suitsittuakin.

Päätön ratsastaja kädet levällään.
©Ida

Kentälle talutettaessa huomasin taas ettei juuri keskity tai kuuntele. Tänään alotinkin kentällä pienellä talutustreenillä. En ehkä ollut tarpeeksi selkeä tai ponilla oli adhd. Hyvää siitä ei tullut. Kulki vierellä joo mutta ei pysähtynyt. Peruutti jotenkuten.

Ratsailla alkuun seisoi huonosti aloillaan. Pysähdyksissä heilutteli päätään ja yritti nykiä ohjia kädestä. En ollut tässä vaiheessa kovin toiveikas.

©Ida

Meno kuitenkin parani huomattavasti kun otettiin ohjat tuntumalle. Vähän puski kulmissa sisään ja käynti oli tahmeaa. Ravissa eteni kuitenkin ihan ok. Tunnin sisältö oli lähes sama kuin aiemmin tällä viikolla. Asetuksia ja siirtymiä. Laukat nousi kelvosti. Pari väärää ja pientä kiihdytystä alle. Äkkiä rupesi ennakoimaankin. Laukasta raviin vähän valahti mutta siirtyi kuitenkin. Käynnissä asettui ja kulki paljon Hoota helpommin suoraan. Mutta hyytyi.

©Ida

Useammin sai naputella raipalla lisää menohaluja. Nopsaa poni kuitenkin tasottui ja rupesi pyöristymään. Ravissa ei ollut laiska muttei pääosin kovin reipaskaan. Lopputuntia kohti tuntui hieman hyytyvän kun ruvettiin pyörittelemään kulmiin ympyröitä ja voltteja. Nostin jalustimet kaulalle ja ravi oli kivan tasainen.

©Ida

Kesken ympyröiden pyörittelyn keksi säikähtää ääniä. Spurttasi laukkaan. Käänsin voltille kunhan tajusin, otin haltuun ja pyysin sitten lisää laukkaa. Puoli kierrosta kulki reippaana, sitten rupesi taas hyytymään. Pyysin raipalla lisää ravia, tamma pukitti. Raippasin lisää, tulikohan vielä toinen pukki mutta reipastui menokin. Hyvin pysyin kyydissä ilman jalustimiakin. Tämän jälkeen ratsu rupesi liikkumaan hienosti. Saatiin jotain keskiravintynkääkin esitettyä, tuntui makealta. Sekä ope että muut tuntilaiset että yleisöstä useampi kehui miten hienolta poni näytti eikä ole ennen nähnyt sen kulkevan noin.

©Ida

Loppukäynneissä meni itselläkin useampi kierros puuskuttaessa. Olihan se vähän rankkaa. Mutta palkitsevaa! Näemmä tarvin tuollaisen vähän jekun ratsun että tomeroidun itse hommiin. Plussat ponille ettei ollut tylsä. Poni jatkoi vielä toisen tunnin ja minä vaihdoin ratsua.

©Ida

Ongelmia:
käynti aika tahmeaa
taluttaessa ei juuri kuunnellut
ponin keskittyminen herpaantui helposti

Parannusta:
kulki kivasti
lopputunnista löytyi vähän liikettäkin
kehityskelpoinen ratsu

Videokin löytyi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora