maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kehuttavana estetunnilla

Maanantaina jatkoin koulutunnin jälkeen siis esteille suoraan. Ratsuvaihtoehdot oli Roze ja Tytsy, toivoin Tytsyä ja sen myös sain. Tamma oli hommissa jo kahdella aiemmallakin tunnilla, joten varustuksen kanssa ei ollut ongelmia. Harmoniallekin löytyi purkaja.

Jätin kannukset matkasta enkä ottanut raippaakaan. Turvaliivikin jäi puolivahingossa kentän laidalle koko tunniksi. Tytsy tuntui hauskan pieneltä ja juuri sopivan kapoiselta että sain pohkeet kivasti kiinni kylkiin. Alkuverkka alotettiin taas pitkin ohjin. Ravissa vaan vauhti tuppasi kiihtymään kierros kierrokselta. Vaan sitten otettiinkin virkistävästi ohjat käteen ja vähän työskenneltiin. Ravissa voltteja kulmiin, laukassa myöhemmin sama juttu. Tytsy painoi tosi törkeästi kumpaankin suuntaan sisäpohjetta vasten. Ja kun ei siitä toennut niin ohje oli laittaa kannukset takaisin jalkaan.

Sain nyt jalkojeni asennosta jopa kehuja! Kommentti oli ettei mitään ongelmaa laittaa kannuksia kun jalat pysyy noin hyvin paikallaan. Ja että menisi hyvin jopa ponikannuksiani pidemmätkin. Onko se sitten opesta vai hevosesta kiinni? Ponikannukset kuitenkin ajoivat asiansa ja sisäpohkeen päälle kaatuminen lakkasi tai ainakin väheni huomattavasti.

Tänään alotettiin hypyt jumpalla. Innarivälein pysty, okseri ja pysty. Ja kuulemma lyhyet välit eli varsinkin Tytsyn kanssa ei saanut kaahottaa. Kivasti hepo kuunteli pidätteet (vaikka hitusen protestoi). Ekalla yrityksellä tipahti raville juuri ennen mutta mentiin silti. Ja kivasti malttoi asetella jalkansa väliin. Toinen kerta oli jo sangen hyvä. Opekin kehui miten näyttää helpolta.

Päivän toinen tehtävä oli etukäteen vähän pelottava. 3 estettä mutta eivät linjalla vaan keskimmäinen oli esteen verran sisempänä. Väleihin tuli 2 laukkaa. Ekalla yrityksellä otettiin vikalle kielto. Toisella kerralla tyylillä yli ja vaihdotkin tuli. Ne meni kyllä ihan Tytsyn ansioksi. Sitten hypättiin tynnyrit perään, mukisematta yli.

Taidettiin tulla hyppy vielä portin yli (isolla loikalla) ennen kuin hypättiin rataa. Muut parkkikselle odottamaan ja mentiin kaksi kierrosta. Muutama väärä laukka meille tuli mutta viimeviikon tapaisia kääntämisongelmia ei ollut. Tokalla kierroksella esteet vähän nousi. Portti oli ainoa jännittävän iso. Harjasta kiinni ja yli. Plussaa siitä että tänään meidän ponnistuspaikatkin oli aika tolkkuja.

Lopuksi hypättiin portti vielä kerran. Meni hyvin ja se riitti. Opelta tuli semmosia kehuja että meinasi ruveta jo leijuttamaan. Ei ole Tytsy kuulemma koskaan aiemmin mennyt tunnilla noin hienosti. Näytti siltä että tiedän mitä olen tekemässä. Pidätin kun piti ja sitten myötäsin. Eikä ryysäillyt tehtävien jälkeenkään. Itestä hienointa oli että nyt ekaa kertaa pääsin oikeasti säätelemään Tytsyn laukkaa ilman että pudotti raville. Mainio tapaus!

Loppuverkat mentiin kentällä eikä lähdetty enää maastoon. Tunnin jälkeen mutinoin että Tytsy on käsitellessä vähän kurja kun kuskaa perässään jos päättää lähteä ruoholle. Tänään onneksi osoitti tämänkin vääräksi ja oli oikein nätisti. Myös tarhaan päästäminen sujui tällä kertaa kiltisti odottaen että saan narun irti. Tosin heinäkasakin oli ihan turvan juuressa. Tunnin jälkeen vielä muut ryhmäläiset kehuivat meidän menoa ja kommentoivat että mun pitää lähteä Tytsyllä kisoihin :D Tämä oli niitä kaipaamiani hyvän mielen tunteja!

Ongelmia:
yksi kielto
muutamia vääriä laukkoja

Parannusta:
kielto ei jäänyt harmittamaan
tosi helposti hyppäsi
kuunteli pidätteet ja laukka oli säädeltävissä
käyttäytyi tolkusti myös taluttaessa

Tuntikaveri ja Anni videoivat meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora