keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Koulutunnilla ravipuomeja

Keskiviikkona tuppasin itseni taas tallille. Kuudenneksi tunnille, Harmonialla. Hepo oli pääosin mukavan lupsakka hoitaessa paitsi muutaman kerran tarjosi hampaita. Satulan laitollekin vähän kiukutteli.

Ratsastaessa yritin keskittyä jalkoihini sekä tasaiseen tuntumaan. Nyt yritin alkutunnista pitää tuntuman napakampana kuin yleensä. Opelta ei hirmuisesti kommenttia tänään tullut eikä haitannut. Volteilla Hoo meinasi tuttuun tapaansa liirata lapa edellä ulos ja sitä yritin vahtia. Liikkui ihan ok eteen muttei erityisen reippaasti.

Tämä yritti kai olla puomitunti. Toisessa päässä oli 4 ravipuomia suht pitkillä väleillä. Alkuun saatiin pelkkiä kehuja vaikken omasta mielestäni tehnyt juuri mitään. Toiseen suuntaan tuli enemmän sanomista puolipidätteiden puutteesta alkuun ja ponnistuspaikoista. Mutta jos katseeni on tehtävän yli niin enhän mitenkään näe tähdätä puomeille. Vähän kopisteltiin oikeassa kierroksessa.

Muualla yritin taivutella ja huolehtia ulko-ohjasta. Piti tehdä pääty-ympyrä harjoitusravissa. Unohdin sen harjoitusistunnan täysin ja kevensin. Toiseen suuntaan tuli sanomista mutta koska ratsu ei tuntunut kovin hyvältä niin edelleen pääosin kevensin. Ei ollut sellainen päivä, jolloin on hyvä "harjoitella satulassa istumista".

Laukat tehtiin yksi kerrallaan. Odotettiin osastossa paikallaan. Pysähdyksestä raviin, laukka, keskiympyrä ja raville. Tein tämän lisäksi ravipätkälle siirtymiä seis ja raville. Nyt osasin olla tarpeeksi napakka ja hepo herkistyi kuulolle. Laukatkin nousi oikein. Tosin vasemmassa perä liirasi taas sisään. Huomasin ihan itse. Kiva oli kerrankin valmistella laukat tarpeeksi rauhassa niin muistin pitää ohjastuntuman kunnollisena. Laukassa ajatuksena oli mennä reippaasti ja kevyellä keulalla.

Muutamia pieniä pyöristymisiä kesken tunnin saatiin. Taikasana oli jälleen kerran ulko-ohja. Kuvittelen aina että se on kunnolla kädessä mutta ei se ole. Ja sitten hepo pitää oikeasti saada liikkeelle ja astumaan sisätakanen kunnolla alle. Eikä tule aina ihan ensimmäisestä pienestä pyynnöstä. Oltaisiin kaivattu 55 minuutin alkuverkat.

Loppuverkassa hepo oli taas jo suht kiva. Aiempi olo ettei se ole avuilla (okei, vähän liioteltua) haihtui. Pyöristyi taas mutta nyt meinasi mennä jo möyrimiseksi turpa matalalla.

Tunnin jälkeen syöttelin ja kehotus oli laittaa kypärä päähän ja hypätä kyytiin. Hepo oli kuitenkin selänhuuhtelustani sen verran märkä etten viitsinyt. Mutta tällä tunnilla heräsi polte maastolenkille.

Ongelmia:
alkuun oli taas jäykkä

Parannusta:
laukat nousi oikein
lopuksi oli parempi kuin maanantaina
en turhautunut liiallisiin vaatimuksiin
ei kiihdytellyt ravipuomeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora