torstai 3. lokakuuta 2019

Todella kivasti ja vähän huonosti

Pääsin taas jo torstaina Hempan luo. Mutta siinä missä jokunen viikko sitten olin iltatunnilla neljäs, oli meitä nyt 7. Tunnin piti kakkosope ja olin tästä mielissäni. Hyvin poikkeuksellisesti ei tarvinnut varustaa Hemppaa sillä humma oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Näytti reippaalta. Keli oli muutaman asteen plussalla ja hämärsi uhkaavasti. Kentän valot laitettiin päälle kun aloiteltiin.

Hemppa ei olisi halunnut mennä toista tuntia ja yritti väistää selkäännousujakkaralta. Aika pienellä raipanhipsauksella sain sen kuitenkin ninjailuetäisyydelle. Seuraava ihmetys oli väärin päin oleva jalustin. Piti sitten ruveta irrottelu- ja pujotteluhommiin.

Alkukäynneissä Hemppa eteni hyvin. Tänään kuulemma aiheena ratsun suoristaminen. Jes! Käynnissä kulki tuntumallakin ihan ok, taisi nykiä. Ravissa tehtiin keskiympyrää. Oikeassa kierroksessa vasta-asetuksella. Vasemmassa yritin pitää suorana ja kohotella vasenta puolta. Hemppa tuli yllättävän hyväksi ja lakkasi nykimästä! Ja sitä kesti kierrostolkulla. Tasaisesti kahden ohjan tuntumalla. Lopulta tuli niin kuuma että piti ottaa toppaliivi pois. Siihen katosi tasaisuus ensimmäisellä kerralla.

Taidettiin jo tässä hetken käyntipätkän jälkeen ruveta tulemaan väistöjä. Ensin käynnissä. Käännettiin lyhyen sivun lopusta pitkän sivun suuntaisesti ja väistettiin uralle. Ensin vasen kierros ja Hemppa väisti näppärästi. Harmi vaan että mukaan rupesi tulemaan jumitteluja ja takapotkuja. Muualle sai ravailla voltteja ym.

Väistöt sujuivat ravissakin ihan tasaisesti. Lisää lennokkuutta raviin, kaipasi ope ja osattiin tehdä sekin. Lopulta väistöstä nostettiin laukka. Alkuun vasen laukka rullasi hyvin. Toistojen myötä sekä väistöt että laukat menivät huonommiksi. Päästä sisäohjaa nostossa. Laukka meni pää ylhäällä nelitahtiseksi kankeiluksi. Lopulta tuli käsky laukata vain uraa pitkin reippaasti eteen. Hyvin lähti. Mutta otin lopulta raville ennen avohinkkailuja. Tuli kelvoksi.

Oikeassa kierroksessa jumitteluja ja takapotkuja tuli paljon lisää. Muualla keskityin taas tekemään ympyrän suoristavana liikkeenä ja kohotella vasenta puolta. Väistöt olivat alkuun mutkaisia enkä huomannut kaulan vinoutta oikealle (omasta mielestäni pidin asetuksen ohjeen mukaisesti väärään suuntaan vasemmalle) enkä oikean takajalan jäämistä. Täsmäohjeilla sain kuitenkin korjattua. Toki piti vähän ulista että tarvitsen neuvot jo väistön aikana. Yllätti miten paljon tarvitsin vasenta pohjetta (vaikka väistin oikeaa). Parani kuitenkin. Ja yllättäen tänään oikea laukka oli parempi. Ihan lopuksi keveni laukassa edestä pariksi askeleeksi ennen ravisiirtymää.

Loppuraveissa ope kaipasi näyttävää menoa. Yritin pitää tahdin maltillisena enkä vain juoksuttaa. Sangen hyvä. Lopuksi tuntui taas suoristuvan ja ravi lähti rullaamaan paremmin.

Tämän päivän positiivisuus oli että tunnin aikana taisi olla 3 pätkää, joissa Hemppa ei nykinyt ohjia. Oli niissä myös suora ja kahden ohjan tuntumalla. Makeaa! Vastapainoksi sitten hetkittäin oli liian hankalaa muka kävellä tuntumalla eteen ja tuli jumituksia ja takapotkuja. Niistä komentamisesta tuli lisää takapotkuja. Mutta enpä pahemmin pelästynyt vaan ratsastin.

Ongelmia:
välillä nyki perinteisesti ohjia
useammat jumittelut ja takapotkut
kuski ei suostunut istumaan harjoitusravissa kuin väistöt (oman selän säästelyä)
en huomannut väistöissä kaulan vinoutta ja matkasta jäävää takaosaa
vasen laukka meni alun jälkeen huonoksi

Parannusta:
tuli useampi oikein hieno pätkä
ei tuijotellut pimeyteen eikä säikkynyt
kolmesti tunnin aikana oli nykimättä ohjia ja välillä pidempiä aikoja
sain korjattua virheitäni kun niistä sanottiin oikeaan aikaan
irtosi tasaisia ja lennokkaita raviväistöjä

Anu tallensi lopputunnista yhden väistöistämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora