torstai 10. lokakuuta 2019

Suorittaa vaikkei ehkä huvita

Torstaina oli kouluratsastuspäivä Assin kanssa. Aloitettiin eläin- ja ihmiskokeilla. Piti ravata hölköttelyravia ohjat pitkinä ja molemmat ohjat sisäkädessä. Oikea kierros ok, vasempaan kaaduttiin sisään, varsinkin oven luona. Pikkuisen hidas muttei pysähdellyt. Sain ohjattua sen verran ettei törmäilty muihin.

Tänään ei niinkään suoristettu kuskia vaan Assia. Käynnissä tehtiin ensin leppoisasti kiemuroita uralta sisään ja takaisin. Sitten harjoitusraviin ja 2 isohkoa volttia per pitkä sivu. Alkuun tuntui hankalalta. Pelkäsin selkäni puolesta ja pohdin kovasti onko Assi hyvä vai ei. Ope luki ajatuksiani hyvin (paitsi oman selkäni osalta) ja osasi puhua juuri oikeat asiat. Minua lämmitti että tilanne otettiin huomioon näin hyvin.

Alkuun tuntui että olin (eilisen takia) vähän tappiomielialalla ja ratsastin huonosti mutta siitä meno lähti paranemaan. Välillä taidettiin tehdä pitkille sivuille myös avoja. Sekä raviavosta käyntiin ja takaisin raviin. Vähän hitaasti lähti raville. En muista ihan tarkkaa toimintajärjestystä.

Päätyihin ruvettiin tekemään laukkaympyröitä. Ensin koko homma oikeassa kierroksessa ja sujui ihan ok. Lopulta laukkaa uraa pitkin. Sangen suora ja asiallinen. Vähän meinasi hidastella välillä muttei tullut jumeja eikä kinasteluja.

Vasemmassa kierroksessa Assi halusi kulkea pylly sisällä. Meni tovi että tajusin katsoa tilannetta peileistä ja sitten osasin korjata kuten tarve vaati. Uralla suoristettiin avossa käyttämällä asetusta ulkona. Se auttoi. Muuten samat hommat tähänkin kierrokseen. Paitsi alun käyntikiemurat tehtiin molemmissa tapauksissa vasemmassa kierroksessa.

Laukka rullasi vasempaan paljon huonommin. Oli selvästi nelitahtisempi ja tuntui siltä että Assi ehdottelisi joka askeleella että joko riittää. Laukat kuitenkin nousivat helposti pyynnöistä. Vasemmassa kierroksessa pääty-ympyrä oli enemmän salmiakki suorilla sivuilla. Kuskilla oli taas vaikeuksia pitää ulko-ohjaa kädessä ja varsinkin tyhjempi oikea ohja ulko-ohjana oli hankalaa. Suoralla uralla Assilla oli yhä vakiopaikat hidastuksille ja tuijotteluille. Parani kuitenkin. Ja vähän lisää laukkaa eteen.

Ravissa tehtiin lopuksi avoja oikeaan ja "väärään suuntaan". Uran sisäpuolelle, kevennys väärin ja avo ulospäin. Molempiin suuntiin. Näissä oli selkeät puolierot, vasen taisi olla helpompi teki sen sitten kierroksen myötäisesti tai vastaan.

Tänään ei päästy hohdokkaaseen asti vaan lopetettiin kun meno rupesi paranemaan. Sanoisin että lopuksi oli jo yli 90 % avuillani. Ei ollut kovin rankkaa mutta Assi hikosi silti korvista.

Loppukäynnit menin taas matkustamalla ja annoin Assin päättää missä kävelee ja kuinka pitkään. Lopuksi satula pois, loimi päälle ja talutin vielä jokusen kierroksen.

Ollaan nyt loppukuu hyppäämättä ja katsotaan miten se vaikuttaa tilanteeseen. Ihan normaalilta Assi ei tässä koulutunnillakaan tuntunut mutta suoritti silti kiltisti. Kai se olisi protestoinut tai näyttänyt pahantuuliselta jos tuntuisi kovin kurjalta. Meni kuitenkin ihan hyvällä ilmeellä, tosin häntä yhä kummallisen kannettuna.

Ongelmia:
alkukäynneissä huomasin että jalkani olivat turhan edessä enkä osannut korjata
haluttoman oloinen ratsu
halusi kulkea perä vasemmalla
vasen laukka oli huonompi
kuskin ulko-ohja vuoti taas
kulki taas hassusti häntä pystyssä
seuraavana päivänä selkäni taas jumi (luultavasti harjoitusravin takia)

Parannusta:
ei jumitteluja
kakkasi pysähtymättä
saatiin perää pois vasemmalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora