sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Erikoisesteitä, hitailua ja perustuijottelua

Sunnuntaina herätys oli tosiaan jo viideltä aluevalmennuksen kakkospäivän takia. Ehdin nukkua 4,5 tuntia. Tallilla jäi useampi pikkuhomma tekemättä eilen illalla/yöllä, joten ne piti hoitaa nyt aamulla kuntoon. Onneksi Anne lähti apukäsiksi mukaan!

Keli oli pakastunut, joten kesärenkailla olisi tullut kuolema. Kammoliukasta. Onneksi tallilla häärätessä rupesi pikkuhiljaa kirkastumaan.

En ollut taas liian hyvissä ajoin liikkeellä mutta kuitenkin reilusti ennen treenin alkua pelipaikalla. Harmi vaan että vessa oli lukkojen takana. Lopulta päädyin hyppäämään ratsaille ensin. Ja kun vessan ovet saatiin auki ja pääsin takaisin ratsaille niin oltiin taas huonosti verkattuja treenien alkaessa.

Hemppa tuntui ravissa vähän kankealta takaa mutta liikkui kuitenkin puhtaasti. Menin aika ripeässä tahdissa askellajit ja kaikissa yritin painaa kaasua. Toivoin että vertyisi riittävästi hommiin. Tänään ei aloitettu vaihdoilla ja taivutuksilla, joten suoran uran tehtäviin ehdittiin saada riittävät lämmöt. Reagoinnin riittävyys sitten jäi vähän vajaaksi. Ja yhä Hemppa tuijotteli sivuovea kun mentiin siitä ohi. Vasta lopputunnista lopetti.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin lankuista tehtyä ristikkoa. Hemppa tuijotti, hidasti ja pysähtyi. Jalasta eteen! Saattoi kyllä kuskikin tuijottaa. Unohdin tehdä etukäteispsyykkaukset ja päättää olla tuijottamatta. Se on näemmä tärkeää!

Toisella lähestymisellä päästiin yli. Tultiin tätä molemmista suunnista ja lopuksi taisi olla okserina. Kuvittelen että tultiin suht suorina ja keskeltä mutta silti tänäänkin esitettiin käytännössä kaikki mahdolliset väärät laukat, joita oli tarjolla.

Tänään ei tultu yhtä monimutkaisesti muistettavia ratoja. Suoria ja kaarevia linjoja. Käytännössä jokaisen esteen alla oli jotain ylimääräistä. Osaa Hemppa ei katsonut yhtään mutta okserin alla olleet sokeripalat ja coffinin keskellä ollut vesimatto hidastivat menoa selvästi. Ensimmäisellä kerralla hidasti okserille mutta sain ratsastettua siitä yli. Hyppäsin itse askelta ennen ja kävin taas aika korkealla. Onneksi Hemppa oli alla kun laskeuduin. Eikä ihme kyllä suuttunut. Video kavaltaa kuskin paniikkireaktion perään kun pelkää että ratsu lähtee kiskomaan päätä alas. Ei kovin nättiä.

Sokeripalaokseri.
Taas hyvin huomaamattomasti kumitettu muita ratsukoita kuvasta pois.

Coffinille tultiin asiallisesti sisään mutta sitten vauhti hidastui ja lopulta ei meinattu yltää maaliin. Kuski taas killui mukana vähemmän esteettisesti. Jalasta eteen!

Suoralle linjalle kämmäsin ekalla kerralla itse ylimääräisen askeleen. Tultiin pienesti ekalle enkä uskonut että venyy vaadittuun kuuteen (24 m). Olin väärässä ja olisi venynyt. Tähänkin tehtävään saatiin vääriä laukkoja. Myöhemmin päästiin se joka kerta toivotusti kuudella.

Okseri oli itselleni päivän hankalin este enkä saanut tuotua joka kerta hyvin. Otettiin siihen lopulta kielto. Askel ei osunut eikä Hemppa halunnut lähteä kauempaa hyppyyn. Olisi hyvin voinut.

Hankala okseri treenien jälkeen.

Lyhyt kaareva linja oli meille vaikea. Ei venytty 4 laukkaan vaan töpötti aina viidennen. Toki ykköselle olisi pitänyt päästä sujuvammin sisään ja olla kampeamatta hypyssä oikealle kohti uraa eli väärään suuntaan. Ihan sama ongelma kuin Assilla!

Kulmaa Hemppa ei yllätyksekseni katsonut yhtään. Silti saatiin siihenkin myöhemmin kielto kun linjasin kaarevan linjan huonosti. Siinäkin olin huterasti kyydissä kun Hemppa väisti sivulle. Sakkokierroksella sujui paljon siistimmin. Kaarevalle tuli ylimääräinen seitsemäs askel.

Päätin olla tuijottelematta esteiden korkeuksia kesken tunnin ja lopulta unohdin katsoa. Aavistuksen isoilta näyttivät. Ehkä jotain 90 cm pintaan? Ihan max metriä kuitenkin.

Mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ei ollut mutta hävetti taas perusratsastuksen huonous. Ope käski käyttää ankkajalkoja ja törkätä kannukset kylkiin jos ei liiku. Onneksi tällä kertaa meno näyttää videolla vähemmän pahalta kuin tuntui selkään.

Kotiläksyksi saatiin hommata kotivalmennuksista (koulu + este) videopätkät. Vähän ennakoin ja käytin viimeviikkoisia kun kerrankin sattui olemaan.

Ongelmia:
aikainen heräys
liukkaat tiet
sykemittarin paristo loppui
taas verkka jäi lyhyeksi
väärät laukat
3 vai 4 kieltoa
joista yksi johtui kuskin linjausvirheestä
tuijotteli sivuovea tänäänkin
pääovi oli yhä vähän jännä
tuijotteli härpäkkeitä
ei venytty lyhyttä kaarevaa linjaa 17 metriin
ei mennyt jalasta kunnolla eteen
ei lähtenyt yhtään kauempaa hyppyihin
kerran kuski lähti hyppyyn ennen hevosta ja kävi korkealla

Parannusta:
ei kauhistunut isoa ovea yhtä paljon kuin eilen
lopuksi lakkasi tuijottamasta sivuovea
ehkä kerran vaihtoi laukan askeleessa
kuski pysyi kyydissä
kuski muisti tehtävät eilistä paremmin
ei pukittanut tai takapotkinut ollenkaan

Anne videoi hyppyjämme tänäänkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora