tiistai 8. lokakuuta 2019

Ole vähemmän insinööri

Tiistaina Heponiityn tunnilla oli vain 3 ratsukkoa. Minä taas Sakulla. Keli oli yllättäen nollassa enkä tajunnut laittaa lisävaatteita. Mutta hyvin tarkeni kesähanskoissa ilman sukkahousuja. Toppaliivistäkin piti luopua heti alkuun. Pitkähihainen + fleece.

Tänään puhuttiin rennoista hevosista. Keskiympyrällä käyntiä. Ratsuilta päitä alas. Tarpeeksi kun piti myödätä niin rupesin ylivarovaksi enkä oikein ottanut ohjia tuntumalle. Ensin käyntiä tovi, en saanut keskusteluyhteyttä kunnolla auki kun vaikutin niin varovaisesti. Jalalla eteen mutta minä varovasti ettei lähde kipittämään.

Sitten ruvettiin tekemään siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Päätyihin ympyrät ja välissä suoraa uraa. Ohje oli yhä myödätä enemmän. Saku juosta viipotti ja ohje oli myödätä enemmän. Nopeammin käyntiin ja ohjat pois. Menin aika hämmennyksiin mitä tässä haettiin.

Välillä oltiin taas keskiympyrällä. Yritin ajatella sisäpohkeen väistämistä. Toimi vähän vaihdellen. Oikea ohja oli tyhjempi. Ajatteluhetket olivat hyviä kun ei aktiivisesti tehty muuta kuin tunnusteltu. Välillä tehtiin siirtymiä raviin ja laukkaan. Laukat nousivat näppärästi mutta ympyrällä Saku oli turkasen vino ja kanttaili vasemmalle. Vasen kierros oli vähän toivoton. Pidä oikea ohja. Saku oli kaula mutkalla oikealle muttei silti kääntynyt oikealle. Lopulta en tiennyt mihin olisi pitänyt ohjata. Pudotettiin raviin ja käyntiin ja tehtiin etuosakäännöksiä. Ohjasin huonosti ja saavia väistäessä suunta vaihtui. Siitä tuli huutia. Ope sanoi ettei Saku ole tottelematon vaan ei tajua ja minä vastasin että niin minäkin! Tilanne ei parantunut mainittavasti, suunnanvaihto taisi helpottaa.

Jossain välissä ympyröinnin keskellä tehtiin myös pidempiä ja tasaisia ohjista ottoja vuorotellen. Arvelen että samaan tapaan kun luin netistä Hesterin teettäneen klinikallaan hainhampaita. Nyt ei puhuttu hainhampaista mitään enkä meinannut tajuta selityksestä pätkääkään. Olin siis taas ihan kuutamolla ja sain hetken tukiopetusta kun haahuilin ehkä vääriin suuntiin. Kuvittelen ymmärtäneeni mutta silti oli sellainen olo että tein väärin.

Lopuksi mentiin keskiympyrällä ravia. Välillä alas istuen, välillä keventäen. En päässyt tänään kunnolla Sakuun kiinni. Kun kevensin niin ohjaus toimi, harjoitusravissa pullahti vinoksi, oikealta tyhjäksi ja vasen lapa lähti puskemaan sisään. Keventäessä kuulemma lopuksi kaikki saivat hevosessa hyvän reaktion. Aiemmin tuli kommentti että Saku vaahtosi (oikeasta) suupielestä, hyvä juttu.

Olipa taas tunti! Olihan siellä hyviäkin palasia mutta aika monesti olin aika pihalla. Vaikka yritin kuinka tunnustella menoa niin ope kommentoi että ole vähemmän insinööri. Mutta ei sitä saa pois päältä! Analysoin. Mutta niin takaisinkytkentä toimii! Tehdään jotain ja mietitään menikö oikeaan suuntaan vai ei (tuliko haluttu vaste) ja sen mukaan korjataan omaa tekemistä (pyytämistä). Positiivista taas että pysyin aika hyvällä mielellä tunnin läpi. En enää mene ihan puihin vaikka on vaikeaa.

Yritin lopettaa taas kuperkeikkaan mutta Saku oli tänään sitä mieltä ettei tahdo. Kun menin istumaan poikittain niin humma lähti liiraamaan sivulle. Toistui kolmesti. Sitten normaalisti alas eikä kiusattu Sakua enempää.

Kotimatkalla oli pakkasta.

Ongelmia:
en tajunnut ohjeita
välillä Saku oli mutkalla eikä kuunnellut vasenta pohjettani
olin kuulemma liian insinööri
Saku ei alkanut tänään kuperkeikkahommiin vaan poistui sivulle
paluumatkalla pakkasta

Parannusta:
en hermostunut
näppäriä laukannostoja
keventäen sujui paremmin
välillä Saku malttoi hidastaa hyvin
ei tullut yhtään kylmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora