maanantai 21. lokakuuta 2019

Uhkaavat kirjaimet

Maanantaina menin taas itsenäisesti Assilla. Tuleva keskiviikon koulutunti piti perua kun Assille tuli muuta ohjelmaa. Tänään väsähdin töiden jälkeen enkä päässyt heti liikkeelle. Meni taas iltapuuhiksi. Keli oli niukasti plussalla. Onneksi oli kuivaa. Paitsi ihan iltamyöhällä rupesi tihuttamaan.

Olin tallissa sangen sukkela mennen ja tullen. Ratsastus meni sitten vähemmän sukkelasti. Tänään annoin Assin kävellä alkukäyntejä n. 7 minuuttia itsekseen. Sen jälkeen rupesin pyytämään pitkin ohjin pidempää askelta. Komentaminen toimi huonosti, ajatus lietsonnasta paremmin. Käveli aika kivasti.

Maneesissa oli alkuun toinenkin ratsukko mutta melko pian jäätiin keskenämme. Vasemmassa kierroksessa Assi kartteli katsomon puolta ihan reilusti. 8 metriä uran sisäpuolella. Sain sullottua uralle mutta ovipäädyssä kanttasi taas sisään. Tänään läpi tunnin tuntui tuijottelevan kouluradan kirjaimia seinillä. Näistä pahimmat olivat metsän puolen sivulla.

Alkuun oli ravissa omaan tapaansa hitaasti käynnistyvä. Minä en taas jaksanut laittaa kannuksia mutten huomannut eroa. Yllättävän nopeasti virkistyi. Ravissa menin ensin isompaa uraa, sitten ympyröitä ja kaarevia. Laukat mentiin samaan syssyyn ja koska eteni niin hyvin niin pyysin jo vähän raamikkaampaa menoa. Ympyröitä ja temponmuutoksia. Oikea laukka oli tässä kankeampi ja oli siinä epätasaisempi edestä.

Välissä käveltiin hetki ja sen jälkeen jatkettiin ihan perushommilla. Keskiympyrä peilien väliin. Vähän takaosaa välillä ulos ja rennommalle niskalle. Nyt tajusin pidättää riittävästi jotta hiihtely loppui ja Assi tuli kuulolle odottamaan. Assi ryhdistyi aika kivasti. Tosin lähes joka kierroksella tuijotteli samoja kirjaimia ja hidasti. Välillä taivuttelin volteilla keskellä maneesia edelliskerran koulutunnin tapaan. Tuntui jopa rullaavan kaulaa liian lyhyeksi.

Oikeakin laukka lähti rullaamaan ja laukassakin ryhdistyi. Sekä tasoittui edestä. Nyt mentiin molemmat vastalaukkoinakin. Enemmän mutkalla ollut oikea suoristui. Kummassakin suunnassa tein temponmuutoksia ja lähti aika kivasti jalasta eteen venymättä pitkäksi.

Laukasta siirryin suoraan kevyeen raviin ja taivutin voltille. Assi taipui kauniisti ja kuulosti siltä että se hörisi. Ehkä jumit helpottivat? Harjoitusravia en itseni takia mennyt tänään yhtään. Loppupyörittelyissä oli hyvä. Kuulolla ja aktiivinen.

Loppukäynnit annoin Assin taas mennä omiaan. Ehdotin pysähtymistä jo aiemmin muttei Assi tahtonut. Nappasin sitten vain takin niskaan. Venyttelin samalla vähän omaa kroppaani ja ehkä osin siksi Assi käveli tänään kahdeksikkoa. Noin 12 minuuttia kunnes malttoi pysähtyä. Sitten vielä muutama kierros ilman satulaa loimitettuna, jotta vähän kuivui.

Tarkoitus oli vähän heilua Assinkin kyydissä ennen poisratsautumista kokeilemassa sanooko siitä mitään. Unohdin kuitenkin.

Ongelmia:
alkuun hidas
kartteli uria
tuijotti kirjaimia
oikea laukka oli alkuun kankea

Parannusta:
heräsi aika nopeasti liikkeelle
ryhdistyi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora