keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Kun kaikki menee pieleen

Keskiviikkona alkoivat tämän viikon Asseiluni. Eilen humma oli ollut vapaalla. Tänään lähdettiin hypeksimään kaksarille. Keli oli nollissa ja tiet onneksi sulat.

Olin taas vähän viime tippaan liikkeellä. Hyppäsin maneesissa ratsaille samaan aikaan kun ope tuli (vähän etuajassa). Tänään oli kuulemma ratapäivä, joten ehdin kävellä loistavasti esteiden kanniskelun aikana.

Alkuravissa Assi oli löysähkö, kuten välillä on. Välissä vähäsen käyntiä ja sitten laukat molempiin suuntiin. En muista jumittiko jo tässä vaiheessa laukannostoissa. Laukat ok.

Taas tehtiin alkuun avotehtävää. Pääty-ympyrällä (molemmilla oma) toisella puolikkaalla avoa, seinän puolikkaalla reippaasti jalasta eteen. Vasenta kierrosta hinkattiin pitkään, oikeassa ehdittiin olla kierros ennen kuin tuli lopetuskäsky.

Verkkaeste oli pieni ristikko ovipäädyn kautta koukaten. Vasen kierros. Assi ei herännyt laukkaan ja pitkällä sivulla jumitteli omiaan. Kanttasi sisäjalan päälle kohti estettä. Taidettiin tulla vinosti. Töks. Neljäs hyppykerta putkeen kun tuli ristikolle kielto. Toinen yritys ei onnistunut sen paremmin. En muista laskiko ope vielä estettä. Puomikasana päästiin lopulta yli ja "esteen" jälkeen Assi teki taas banaaniliikkeitään. Laukka taisi vaihtua lennosta.

Tultiin tätä jokusen kerran ja lopulta kiellettiin kakkoselle kun jatkettiin sinne. Eipä silläkään ollut korkeutta. Oli kääntöongelmiakin. Tuntui että tänään hallinnasta noin 30 % oli satulan päällä. Ei järin kiva tunne. Varsinkaan estetunnilla. Ei onneksi pukitellut mutta äkkijumit eivät nekään riemastuttaneet.

Lopulta tultiin rata. Korkeutta n. 65 cm. Okseri, tiukahkoilla päätykaarilla 2 ja 3. Nelosena okseri, vitosena 1 askeleen sarja ja siitä kaareva 6 askelta pystylle (kakkonen toiseen suuntaan). Ei alkanut häävisti ja taas tökkäsi ykköselle. En ehkä ollut itsekään menossa yli. Mutta en tietääkseni ratsastanut mitenkään oleellisesti huonommin kuin yleensä. Ope pienensi esteen ja taidettiin silti ottaa siihen 3 kieltoa ennen kuin päästiin yli. Raipasta ei ollut mitään apua. Lopulta ohje oli että nyt yli ja ihan sama miten. Se auttoi ja sain ainakin yläkroppani hallintaan. Assi hyppäsi ja ohje oli jatkaa. Nyt ei kielletty enempää vaan hypättiin seminäppärä rata. Muutamia oikein kivoja paikkoja ja sarjaan venyttiin yhdellä vaikka meillekin jäi pitkäksi. Vikaan väliin luikahti seitsemäs.

Oltiin open kanssa samaa mieltä ettei kannata hypätä tänään enempää kun Assi on noin omituinen. Kantoi häntäänsäkin epätavallisen ylhäällä.

Käveltiin hetki ja loppuraveissa oli taas oma itsensä. Minä teeskentelin että ratsastan ja Assi kiihdytteli ja hidasteli oman mielensä mukaan. Yritin vaikuttaa ja taivutella. Ihan nätiltä näytti ja tamma vaahtosi suusta. Tallissa oli ihan oma itsensä.

Huomenna jatketaan koulutunnilla. Toivottavasti olisi tavanomaisempaa menoa luvassa.

Ongelmia:
ei tuntunut normaalilta
jumitteli laukassa
monta kieltoa
ei lopulta hypätty paljoa kun ei tuntunut hyvältä
kuskilla oli aika ankeat tunnelmat kun ratsu oli niin outo

Parannusta:
ei pukitellut
laukat vaihtuivat välillä molempiin suuntiin
venyttiin sarjaväli 1 askeleella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora