maanantai 1. syyskuuta 2014

Maanantain pelastus

Maanantaina tallilla odotti täysin arvaamaton yllätys. Koulutunnille ratsukseni oli merkattu Harmonia! Ihanaa! Tamma oli taas äkäinen itsensä ja kuntoonlaittaessa yritti syödä elävältä. Vaan eipäs osunut, ähäkutti.

Ratsailla oli hetkittäin hieman hidas, ravissa välillä yritti juosta alta. Menin lähes koko tunnin ilman jalustimia. En jaksanut nostaa niitä ylös vaan roikkuivat sivuilla.

Alkuverkassa taas käännettiin ulkoavuilla. Tehtiin myös siirtymiä käskystä. Sekä laukannostoja peruutuksesta. Vahtien että kuski ei heittäydy etukenoon eikä ohjat lerpu. Hepo oli alkuun aika kurittoman oloinen ja vino. Yritin pitää tasaisen tuntuman kummallakin ohjalla, vaatia napakasti että
toteltava on ja antaa sitten rauhan kun kaikki toimi.

Pysähdyksissä muistin että Hoo oli helppo saada myötäämään ja niinhän se olikin. Sen jälkeen pyöreys löytyi käyntiinkin, lopulta raviin ja ihan lopputunnista myös oikeaan laukkaan. Vasen rullasi huonommin, mentiin vinona enkä saanut kunnolla otetta. Ravissa ja laukassa pelkkää volteilla taivuttelua enemmän auttoi kun pidin ulko-ohjan tarpeeksi hyvin tuntumalla ja väistätin takaosaa ulos että sain ratsun suoraksi.

Loppuraveissa hepo oli läpi, pysyi pyöreänä kumpaankin suuntaan ja pystyin asettamaan uloskin. Vauhti rupesi vähän hyytymään ja sai käskeä ihan napakasti eteen. Mutta oli ihanaa.

Ida hoiti Hoon pois ja laittoi Rosun valmiiksi seuraavalle tunnille. Kiitos!

Ongelmia:
hapannaama-Hoo hoitaessa
vasen laukka vinoa ja huonosti rullaavaa
loppuverkassa rupesi hyytymään

Parannusta:
lopputunnista kuunteli oikein kivasti ja pyöreänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora