torstai 25. syyskuuta 2014

Kiitojuoksua maneesissa

Torstaina olin mielissäni että jatkoin Fossin kanssa enkä saanut pelkäämääni dieseltraktori-Samia toistamiseen. Kenttä oli tyhjä, joten edellinen tunti oli maneesissa. Estepuoli näytti ihan ratsastettavalta, koulupuoli oli märkä. Mutta välillä tuli vettä ja hämäräkin painoi päälle. Meitä oli tunnilla tänään 5 ja maneesi tuntui ahtaalta.

Heti alkutunnista Fossi ravisteli päätään hyvin epätyypillisesti. Sama jatkui ohjat tuntumalla. Kun lähdettiin raviin niin ratsu oikein ampaisi liikkeelle. Tämä aiheutti varusteiden tarkistuksen. Satulaa siirrettiin vähän taaksepäin ja ope totesi sen edestä ahtaaksi. Ravistelu kuitenkin loppui tähän, hepan vauhti ei. Käynnissä mentiin hallitusti mutta sekä ravi että laukka oli pahinta kiihdyttelyä pitkään aikaan.

Aika pitkään mentiin puomeja. Alkuverkassa päätyihin ympyrät ja pitkille sivuille linjat puomien yli. Ensin ravissa, sitten laukassa. Ravissa Fossi sai lopulta juonesta kiinni ja venytti askeleensa väleihin ravissa pysyen. Laukassa meinattiin mennä aika lujaa. Ope totesi että hyvä oppia hallitsemaan menoa vähän reippaammassakin tempossa. Hetkittäin meno oli vauhdista huolimatta tasaista. Välillä taas väisteltiin ettei juostu muiden yli.

Sitten tehtiin pääty-ympyrää 4 puomin yli laukassa. Vasemmassa kaksi kertaa, oikeassa kerran. Vasen oli kamala, epätasaista kiihdyttelyä ja puomien tallomista. Oikeaan meni yllättävän hyvin. Lakkasin ajattelemasta puomeja ja säätelyä vaan keskityin vain ratsastamaan tasaista laukkaa ja muuttamaan teitä tarpeen mukaan. Eikä menty kovin lujaa!

Lopuksi tultiin vielä estettä puomit edessä ja takana. Meillä oli vähän kääntely-, suoristus-, askel- ja säätelyongelmia. Osuttiin mutta askeleet oli mitä sattuu. Yhtä ja puoltatoista ennen estettä. Kertaalleen tultiin kunnon jänöhyppy ja sillä tuli hyvät hymyt muille. Yksi askel eteen oli pääosin helpompi. En silti osannut tehdä kunnon ratkaisuja vaan oli vähän roiskimista. Pysty nousi kierrosten myötä ehkä 80 senttiin. Helposti siitä yli joka kerta. Jarrutusmatkat tehtävän jälkeen oli aika pitkiä. Koko tunnin. Istuntaa ei kuunnellut, joten ainoa tapa saada laukasta alas oli ottaa isommin edestä.

Tunnin jälkeen kuulin että 5.10. on harkkaestekisat. Kävin lisäämässä itseni ja Fossin ilmolistaan. Viimeksi lupailtiin kahta luokkaa, joten laitoin 60 - 70 ja 80 - 90.

Ongelmia:
jarrujen puute

Parannusta:
hypyt meni riemulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora