maanantai 8. syyskuuta 2014

Koulua blondilla

Maanantain tunnille olisin saanut Rozen. Mutta koska Tytsy rupesi taas ontumaan niin Tytsyn kuskille tarjottiin Rozea korvaavaksi ratsuksi. Ei haitannut. Toiseksi hepaksi tarjottiin Wanesaa (jee!) ja sitten Rosua. Blondi oli mennyt vain yhden, joten päädyttiin siihen.

Ei tamma nytkään kovin reipas ollut. Liikkui muttei ihan madellen. Alkutunnin suurimmat ongelmat oli kääntämisessä. Alkeisongelmia että vaikka kuinka yritin päästä voltille niin poni jatkoi uraa pitkin lapa edellä. Ulkoavut joo mutta vaikutus lähempänä nollaa.

Tehtiin peruutuksia (hankalaa, taidan tehdä jotain väärin), laukannostoja (nosti yllättävän hyvin) ja väistöjä. Vähän oli takaosa välillä jäljessä. Johda menosuuntaan, pidä reidellä vastaan jos lapa tuntuu karkaavan edelle. Kyllä se siitä taisi vähän parantua vaikka tunsin olevani hukassa liikkuvien osien kanssa.

Laukassa poni oli jopa kivan innokas. Kääntyi silti huonohkosti. Ja itse piti vielä yrittää istua suorassa ja ryhdikkäänä.

Lopputunnista kun hiottiin väistöjä hetki käynnissä niin poni rupesi toimimaan. Painui käynnissä ja ravissa turhan matalaksi mielestäni. Mutta kääntyi! Sangen matalassa muodossa meni. Ja päivän vikassa laukkapätkässä haki jo laukassakin itseään oikeinpäin. Vaatihan se tasaisen ulkotuen ja niitä hukassa olleita jalkoja.

Loppuverkassa ponin vauhti rupesi hyytymään. Ravissa liikkui paremmin kun en keventänyt. Kuuma sillä oli jo, joten en viitsinyt hirmuisesti piinata vaan annoin hölkötellä löysällä ohjalla kun lopputunnin meni niin kivasti. Selvästi kouluponi!

Ongelmia:
kääntäminen
peruutukset
lopuksi turhan matala
oma eteenpäinpyrkimys

Parannusta:
kiva tamma
paljon paremmin kuin esteet
ei ollut kamalaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora