torstai 4. syyskuuta 2014

Nollatunti Fossilla

Torstaina olin mielissäni kun sain taas Fossin. Listan mukaan ratsu löytyi tallista ja oli jatkamassa vielä seuraavalle. Nyt ehkä ensimmäistä kertaa seurustelin hepan kanssa vähän enemmän harjaamisen lomassa. Lutunen ja sosiaalinen tapaus. Rupean kohta tykkäämään Fossistakin kovasti.

Ratsailla oli reipas muttei ihan holtiton. Yritin olla antamatta hepalle tukea nojata ohjiin. Aika erilaista ratsastusta tänään mutta hyvähän se on kokeilla. Omaan makuuni kädet heilui vähän liikaa. Pää piti saada ylös eli asetuksiin keskityttiin vähän vähemmän. Halusin kyllä turvan välillä myös oikeaan. Ratsukoita oli 5 ja keli ihanan kesäinen lähemmäs +20°C.

Verkassa hypittiin paria pikkuestettä. Sitten tehtiin kahdeksikkoa. Ainakin yksi neljästä laukasta jäi vaihtumatta. Hepo oli aika lennossa. Sitten hypättiin muistaakseni sarja ja 4 laukan päässä ollut pysty. Eikä taidettu ottaa yhtään puomia matkaan.

Sitten tultiin vielä 12 hypyn rata. Tippakuviot pitkille sivuille, kulma okserien väliin ja vesi. Korkeus selvästi vähemmän kuin viikko sitten. Jotain 80 cm tienoilla. Jarrut ei olleet ihan priimaa. Mutta ope muistutti hienosti joka välissä että turpa ylös. Ja osasin toimia. Ratti meni myös vähän epäkuntoon ja muutama aika eksoottinen lähestyminen tuli. Fossi pelasti kiltisti ja Jatsin tapaan hyppäsi hankalastakin paikasta. Ei tuijotellut mitään ja vesikin meni kuin vettä vaan. Hah. Ja mikä parasta, kerrankin kaikki esteet pysyi ylhäällä! Tällaista ei ehkä ole koskaan ennen tapahtunut! Ei ainakaan liian usein.

Ope sanoi että noin se toimii kun antaa mennä ja ratsastaa kontrollin rajamailla. Ei yhtä hienoa itsensä käyttöä kuin viikko sitten mutta nämä kaksi yhdessä niin hyvä tulee. Harmi että hepo yski sen verran että laitettiin tämän tunnin jälkeen talliin ja skippasi loput hommat. Toivottavasti tulee pian kuntoon.

Ongelmia:
jarrut ja ratti ei aina ihan priimaa
kuski haluaa hypätä ensin

Parannusta:
ei pudotuksia!
hyppäsi huonoistakin paikoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora