maanantai 15. syyskuuta 2014

Lisää kimotammoja

Estetunnille sain toisen kerran putkeen Pönän. Kauniimmin siis Ellan. Tai miksei vaikkapa Fella. Junnu teki taas jo yhden tunnin alle, joten ei ollut ihan virkuimmillaan. Alkuverkka mentiin jälleen pitkin ohjin. Liikkui kun hoputin. Aina en vaan vaatinut tarpeeksi. Sitten mentiin kuolettavan tylsästi 4 kierrosta kenttää ympäri ravissa ja joka kierrokselle piti tehdä 2 volttia. Ponin oma eteneminen hyytyi ja kuskin motivaatio sekä komentamiseen että kierrostolkulla ravailuun otti notkahduksia. Mieluummin olisin vaatinut pieniä hyviä hetkiä ja niistä antanut huilia. Tässä uuvahdin itsekin.

Verkkahyppynä loikittiin ensin muistaakseni ristikkoa. Se taisi jo tässä vaiheessa nousta pikkuhiljaa okseriksi ja n. kasikymppiin jos ei hitusen ylikin. Sitten käytiin kentän esteet yksitellen läpi. Pressueste paristi. Vähän katsoi mutta mentiin yli. Toisella kerralla helpommin. Portti ehkä kerran. Ja lähes joka hypystä jos ei väärässä niin ristilaukassa alas. Liian pitkällä ratsulla ja liian kaukaa ponnistaen.

Alkuverkkoihin ja alotteluhyppyihin meni aika paljon aikaa, joten päivän rata hypättiin vain kerran. Alotettiin aika tahmaisella laukannostolla mutta lähti se tamma siitä laukkaamaan. Laukassa liikkuu muutenkin paremmin eteen kuin ravissa. Ei tainnut tulla vääriä laukkoja. Estekorkeus oli hyvin maltillinen, ehkä 60 - 70 cm. 6 esteen rata, 8 pomppua. Eikä edes teknisesti haastava vaan kaikille sai ratsastettua rauhassa hyvät tiet. 3 pystyn jumppa, 1 laukka väleihin, ja pressueste olivat ehkä radan hankaluudet. Hyvin selvittiin.

Lopuksi hypättiin vielä okseria. Nyt päästiin vääristä laukoista lähes eroon mutta vaikka yritin laskea tai olla laskematta niin ponnistuspaikat ei osuneet. Säälin ponia eikä meille tänään sitten onneksi kovin isoiksi nostettu. Mitä sitä joka kerta edes sitä ysikymppiä loikkimaan. Yritin lyhentää laukkaa ja tehdä tien erilailla. Mutta rohkeasti poni joka kerta pomppasi vaikka lähdettiin kaukaa tai läheltä. Priimaa ei tullut mutta siedettävää eikä tarvinnut ottaa sakkokierroksia koko iltaa. Kiva ois joskus hypätä vielä vähän pienempiä ja teknisempiä tehtäviä.

Loppukäynnit käytiin edellisen tunnin tapaan laavulla. Rupesi jo hämärtämään. Tunnin jälkeen ponin kanssa piti käydä samat neuvottelut pesupaikalla kuin viimeksi. Nyt vielä pahemman hyörimisen saattelemana. Laitoin tamman kiinni mutta vasta kun sai tarpeeksi haistella letkua niin antoi sen "purra jalkoihin". Sen jälkeen seisoi tosi nätisti.

Ongelmia:
laukat vaihtui vääriksi
pitkä ratsu ja ponnistuspaikat hukassa

Parannusta:
meni yli vaikka tultiin miten

Videokooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora