maanantai 29. syyskuuta 2014

Tarkkoja voltteja

Maanantaina haaveilin taas Harmoniasta tallille mennessä. Pohdin että Ekkukin menisi. Listassa luki kuitenkin koulutunnille Roze ja esteille Piku. Estetunnilla jatkui näemmä hevostenvaihtoviikot. Roze oli valmiiksi jo hommissa. Edellinen tunti yritti ratsastaa täsmällisiä voltteja ja me jatkettiin sitten puolivahingossa samalla teemalla. Lämmintä oli ehkä +13°C, ratsukoita tunnilla 6.

Tamma liikkui kivan helposti eteen mutta meni aika pitkänä ja matalana. Menin ilman kannuksia.
Siirtymät alas oli vyöryviä. Enkä saanut asetuksia läpi. Vasen oli muistaakseni vielä oikeaa vaikeampi. Alkutunnista säikyttelin heporukkaa riisumalla takin käynnissä pois. Takin riisuminen oli ok mutta kun laskin sen satulan eteen niin se järkytti tamman maailmaa liikaa. Pientä sivusteppailua. Ei Roze ihan niin pomminvarma ollutkaan.

Tehtiin merkkien väliin volttia opekulmaan. Hepo ohjautui 85 % hyvin. Mutta merkit veivät keskittymiseni enkä osannut aina kääntää tasaisesti. Sisäpohjettakaan ei tamma aina kuunnellut. Volttia siis kaikissa askellajeissa. Ekalla yrityksellä laukassa juostiin yhden tötsän (kahvikupin) yli mutta muuten pysyttiin reitillä. Lopulta hepo jopa keveni ja lyheni. Tätä ennen tuli toki protestia välikäyntien vähyydestä. Päästin hetkeksi omin lupineni pitkät ohjat muttei tuntunut Rozelle riittävän. Vasemmassa kierroksessa rupesi ravissa tuntumaan kivalta ja laukkakin rullasi lyhyemmällä ratsulla. Ei täydellistä mutta sangen jees.

Ope sanoi että Tytsy on nyt kunnossa ja myynnissä. Ei tee kuulemma enää estetunteja. Voih :/ Toivottavasti sille löytyy hyvä koti. Kiva ois sillä vielä ehtiä myös mennä. Vaikka ilman satulaa.

Ongelmia:
asetukset
alkuun oli pitkä ja matala
mentiin yhdestä merkistä yli

Parannusta:
lyheni
ohjautui suht hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora