lauantai 20. syyskuuta 2014

Volttitreeniä kisavalmisteluiksi

Lauantaina piti mennä käymään treenitunnilla ennen kisoja. Olisin voinut mennä myös pienryhmätunnille mutta kavereita ei ilmaantunut, joten menin lasten tunnille. Ratsuvalinta sentään osui kohdilleen ja sain Niilon. Poni oli jo edellisellä tunnilla hommissa.

Itse alotin siitä että poni etenee. Mentiin kivan pitkään käyntiä. Vastaväistöjä uralla eli juuri samaan tapaan kuin huomisessa kouluradassa. Asetin sisään ja ulos. Niilo oli aika pahasti vasemmassa ohjassa kiinni.

Ravissa edettiin edelleen ihan ok. Alkutunnista tuli sanomista muodosta. Joko ei ollut tarpeeksi pyöreä tai sitten nyökkäsi liian alas. Pohkeet oli apu kaikkeen. Lopulta muodosta tuli ihan ok.

Päivän tehtävänä oli ratsastaa voltteja. Isolla kuviolla suoristettiin radan poikki keskellä kenttää ja päädyt mentiin eri kierroksissa. 2 volttia kumpaankin suuntaan pitkille sivuille. Ensin harjotusravissa (nostin jalustimet ylös), sitten laukassa (pidin jalustimet yhä ylhäällä). Oli aika rankkaa kun hiottiin tätä aika pitkään. Tylsäksi tai puuduttavaksi ei silti mennyt. Ravissa oikea kierros oli helpompi, laukassa vasen. Laukassa oli alkuun vähän kääntämisongelmia, samoin reippautta piti saada lisää. Meinasin jo itse ruveta uuvahtamaan. Ihan kelvolliseksi meno kuitenkin meni kun sain ratsun kahden ohjan tuelle ja pohkeiden väliin.

Niilo hikosi itsensä ihan litimäräksi. Sai pesun pihalla.

Ongelmia:
oli kiinni vasemmassa ohjassa
poikitti herkästi

Parannusta:
kääntyi ok
oli sangen pyöreä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora