maanantai 15. syyskuuta 2014

Hipomassa täydellisyyttä

Maanantaina tallilla odotti ihana iloinen yllätys ja listassa luki koulutunnille Harmonia. Hepo lähti höristen hommiin ja oli taas epäilyttävän kiltisti hoidettaessa.

Alkuverkassa ei vielä esitetty kovin erikoista menoa mutta nyt muistin että osaan ratsastaa hepan oikeinpäin. Ravien jälkeisessä käynnissä hommat rupesi loksahtelemaan kohdilleen.

Muistelen että kovin ihmeellisyyksiä ei tehty. Ei väistöjä eikä peruutuksia. Volttailua ja laukannostoja sen sijaan. Päivän erikoisuus oli ratsun pyöristyminen laukassakin. Kummassakin kierroksessa. Vaati tasaisen ulko-ohjan eikä pelkkää jäätymistä. Ravissa tultiin parin puomin yli ja hepo meinasi innostua. Alkutunnista oli vähän tahma. Harjotusravissa heräsi liikkumaan ja tein pieniä temponvaihteluita. Opelta hyvä kommentti oli jotain siihen suuntaan että ei pidä miettiä liikaa vaan ratsastaa tunteella tms. Tarpeeksi hymyä niin meidän meno oli iloista, rentoa ja letkeää.

Loppuverkassa rupesi tuntumaan jo superhyvältä. Opekin kysyi mitä olen tehnyt. Vastasin että kävin estekisoissa pudottelemassa kaikki puomit. Käsky kävi kaikille muillekin kisoihin pudottelemaan puomeja jos vaikutus istuntaan on tällainen. Lopuksi Hoo ravasi lyhyenä ja edestä kevyenä. Tasaisen pyöreänä kumpaankin kierrokseen. Silmistä valui vesi enkä ollut varma että johtuiko se auringosta ja pölystä vai itkinkö onnesta. Olin ihan tiloissa!

Loppukäynnit käytiin maastossa ja sitten oli aika taas luopua Harmoniasta. Vasta videolta huomasin kuinka läpimäräksi ratsuni hikosi. Taisi tehdä hommia. Ja taas on rima nostettu entistä korkeammalle.

Ongelmia:
alkutunnista vähän tahmea

Parannusta:
kiltti hoitaa
kaikesta tuli hirveän helppoa
loppuverkassa lyheni ja oli silti kevyt

Ida videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora