sunnuntai 31. elokuuta 2014

Poniratsastusta taas Pylleröllä

Ilmottauduin sunnuntain ilman satulaa -tunnille. Ratsukoita oli ihanasti vain 3 kuten salaa toivoinkin. Ratsutoiveeksi laitoin jonkun tasaselkäisen. Ja riemukseni sain jatkaa aiemmalla ponilinjalla Pyllerön kanssa.

Poni ei ollut yhtään niin juoni kuin pelkäsin vaan käyttäytyi ihan asiallisesti. Kentällä ei katsellut mitään eikä tehnyt omia spurtteja.

Kuski ja pikku kääpiö.

Käynnissä väistäteltiin takaosaa. Toiseen suuntaan poni pyöristyi huomattavasti helpommin. Ulko-ohjan tuki ja suoruus oli salaisuus tälläkin ponilla. Eli takaosan väistö volteilla oli tähän erittäin täydellinen apu. Pitkillä sivuilla väistin takaosaa välillä sisään.

Ravi oli supertasaista. Keventäminen oli työläämpää kuin harjoitusravi. Ravissa tultiin maapuomeja suoraan. Laukkaa otettiin alkuun kaikki ympyrällä. Nosti laukat helposti ja laukkasi kiltisti. Taisi pyöristyä laukassakin hyviä pätkiä. Ihan tasainen ei ollut. Loppua kohti rupesin Pyllerönkin selässä hilautumaan korvia kohti. Pitkään laukatessa istunta taitaa hajoilla jostain, joka tämän aiheuttaa?

Näyttää kevennyksen tarkistukselta.

Kinuin ennen tuntia kavaletteja ja sainkin oman ympyrän maapuomeilla. Olipa hankalaa osua puomeille! Pyllerö laukkasi niistä käsittämättömän tasaisesti yli vaikka puomit jäi etu- tai takajalkojen väliin. Ekaan kierrokseen onnistumisprosentti taisi olla vain 20. Toiseen suuntaan vähän enemmän. Kuskilla oli hankaluuksia nähdä ponilaukassa mihin tullaan. Eikä poni kovin helposti askelta venyttänyt tai lyhentänyt. Puksutettiin vain.

Vähemmän kenotusta mutta kantapää nousee.

Lopuksi keskimmäinen kavaletti nostettiin toisesta päästä ruksille. Tämä oli meille ihan tarpeeksi haastava tehtävä. Nyt oli jo aika pakko osua ekalle puomille että selvittiin laukassa loppuun asti. Ei priimaa mutta lopulta onnistui kumpaankin suuntaan.

Tunnin jälkeen vähän halailua.


Loppuraveissa poni tuntui jo tosi kivalta. Helpommin meni kuin viimeksi.


Sekä vähän lisää halailua.
Ongelmia:
ei osuttu puomeille

Parannusta:
pyöristyi kaikissa kolmessa askellajissa
hirmu tolkku ja tasainen
meni puomit ja kavaletit mukisematta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora