keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Suoraanmenon hankaluuksia

Keskiviikkona sama riemu jatkui. Mennessä olin epäuskoinen mutta niinpä vain sain jatkaa Harmonialla tänäänkin. Edelleen tuli höristen tarhasta. Tänään tosin vähän äkäili harjatessa. Rajoja ja rakkautta. Ja vielä vähän tiukemmat rajat. Parhaiten toimii kunnon nuhteessa. Eikä usko mistään kepeästä torumisesta. Satulointi sujui kuitenkin ilman yhtään mutkua. Suitsista oli turparemmi napattu irti syystä x, joten mentiin ilman.

Alotettiin tänään todella vahvasti ja hepo meni jo puolen kierroksen jälkeen nyökkyyn kun otettiin ohjat tuntumalle. Eikä edes hiippaillut vaan eteni. Ravissakaan kovin pahoja alkukankeuksia ei ollut vaan pyöristyi helpohkosti. Paitsi vasempaan kierrokseen. Eikä voltitkaan meinanneet aluksi auttaa. Olisi pitänyt vain huijata aiempaan tapaan ja hakea pyöreys oikealle asettamisen avulla. Yritin istua rentona ja pitkänä ja olla värkkäämättä liikaa. Käsistä tuli sanomista. Kyynärkulmat! Itse lisäilin siihen että kädet ylemmäs ja lähemmäs toisiaan. Oikea tahtoi olla suorana. Ja erityisen hankalaa on volteilla pitää ulkokäsi oikealla paikallaan.

Ohjattuja siirtymiä tehtiin maanantaita vähemmän. Sen sijaan tänään keskityttiin suoruuteen. Joka on siis Hoon tapaisella kiemuralla haastava juttu! Jo alkutunnista piti ravissa mennä tötsältä tötsälle uran sisäpuolella ja suoristaa huolellisesti. Tässä vaiheessa saatiin vielä kehuja. Erityisen hankala oli vasen laukka. Perä heitti sisään ja korjausyritykset meinasivat siirtää koko hevosta vasemmalle. Väliin tehty voltti vähän auttoi asiaa. Mutta vasen laukkakaan ei meinannut rullata. Vasta loppuun tehty voltti sai ratsun loksahtamaan oikein päin. Oikea kierros oli ekana ja oli oletettavasti helpompi. Välillä onnistuin sinnekin saamaan pientä mutkaa jos keskityin ratsun turvan asentoon tien sijasta. Parhaimmillaan kuitenkin kelpo suori(s)tuksia. Tänään ei laukat olleet autuaan pyöreitä vaan pikemminkin pieniä pilkahduksia oikeasta menosta. Ulko-ohja taisi lörpättää omiaan.

Loppuraveissa ratsu toimi vasempaan kierrokseen kivasti. Mutta oikealle asetettaessa ei ollutkaan enää niin tasainen kuin olisin halunnut. Ihan priimaa ei tullut. Lopuksi vielä pyöriteltiin käynnissä voltteja. Suht ok, vähän hyytyi. Oli pyöreä ja melko tasainen. Videolta näyttää kuitenkin siltä että puree kuolaimeen ja jännittää. Ei sentään auo suuta. Aiemmin tunnilla tuli jo ohjeita vähän ravistella voltilla ulko-ohjastakin. Hämmästelin tätä kunnes kokeilin ja huomasin loistavan vaikutuksen. Pienellä nyrkin puristelulla ratsu hellitti hampaitaan ja rentoutti itseään.

Kun hyppäsin selästä alas oikeassa etureidessä vihlaisi ikävästi. Jo maanantain jälkeen oli etureidet ihan jumissa (miksi, en ole tehnyt mitään poikkeavaa?). Eilen en voinut juosta kunnolla ja tämän vihlaisun jälkeen olin jo ep. Voiko johtua kehutusta paremmasta istunnasta? Eri satulasta? En ymmärrä.

Kerrankin Hoo pääsi tunnin jälkeen takaisin tarhaan. Eli minulla oli hetki aikaa viettää sen kanssa laatuaikaa ja syötellä pihalla. Vielä varusteita purkaessa kehtasi äkäillä. Taisin vastata uhitteluun tarpeeksi vakuuttavasti sillä sen jälkeen oli asiallisesti.

Ongelmia:
kädet ei pysy kunnon asennossa
ei yhtä priimaa kuin maanantaina
vasen laukka

Parannusta:
alotettiin tosi vahvasti
pyöristyi hetkittäin kaikissa askellajeissa
istunnasta tuli taas kehuja

Kiitos videoinnista kentän laidalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora