sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tyylitöntä menoa

Sunnuntaina oli seuraestekisojen vuoro Uotilassa. Mieluusti olisin käynyt treenaamassa kisailua jo viikkoa aiemmin koulukisoissa mutta tällä kertaa käteen jäi tyhjä arpa ja koulukisoihin mulle ei riittänyt ratsua. Harmitti. Estekisoihin siis, 80 cm taitoarvostelulla. En povannut tästä kovin hyvää.

Ratapiirros.


Fossi hyppäsi 60 cm alle. Aika vauhdikkaasti. Rata oli sama eikä esteissä mitään kyttäilyä aiheuttavaa. Jippona oli pisteessä tehtävä ravisiirtyminen ja jumppasarja ravilähestymisellä. Ristikko, innarin päässä pysty ja 1 laukan päässä toinen pysty? Huomaan että radan kävelyni muuttuvat pikkuhiljaa. Nyt mietin jo että missä kohdassa ennen estettä pitäisi tehdä kohottavia pidätteitä. "Kierrä kaukaa hyvä reitti, huolehdi suoraksi, pidätä, päästä, kohota, myötää." Johtaminen taisi unohtua mietintälistalta.

Verkassa Fossi oli käynnissä rauhallinen. Ravissa tahtoi kiihdytellä. Laukassa hetkittäin malttoi, välillä spurttaili. Verkkahyppyjä tuli ehkä jopa tarpeettoman monta. Ei mennyt kovin häävisti. Ratsu venytti itsensä pitkäksi, heitin ohjia pois ja sitten kiihdyteltiin. Verkkavalvojan kommentti oli että jalat käy hypyssä irti ja törkkään sitten kannuksella. Saatiin myös tolkkuja hyppyjä. Tosin suunnan viestimisessä oli ongelmia ja otettiin jo tässä vääriä laukkoja vaikka laukan ei pitänyt vaihtua missään välissä. Jokunen myös kolisteliin alas. Ehkä 8 verkkahyppyä. Lopuksi vielä ravilähestyminen ristikolle verkassa. Saattoi olla meidän eka. Paljon tein myös siirtymiä. Välillä ok, välillä kamalaa.

Radalla hepo oli innokas. Ravailtiin tovi kun tuomari täytti edellisen pöytäkirjaa. Aika äkkiä oma lähtövuoro tuli. Ehdinkö yhden laukkavoltin ottaa alle. Sitten lähdettiin. Ja erittäin epätyypillisesti ykkönen oli radan ainoa hyppy, josta saatiin tuomarilta plussa. Kakkonen tipahti. Sitten alkoi väärät laukat. Korjaaminen venyi tosi pitkälle. Kolmosesta jotenkin yli, liian vähän etenevää laukkaa linjalle ja viiden sijasta 5,5 askelta ja keilattiin nelonenkin alas. Kuskin moka. Ja lisää vääriä laukkoja. Jäiköhän tämä vaihtumatta. Vitosen jälkeen myös väärä. Tästä tosin kommentti että hyvä vaihto. Ja kun Fossi tuli raville niin tajusin että ollaan liian aikaisin ravissa, nostin laukan ja itse pisteessä tehtävä ravisiirtymä venähti myöhäiseksi. Jonka jälkeen Fossi vielä nosti laukan hetkeksi.

Ravilla päästiin kuitenkin jumpalle sisään asti vaikka aluksi olin siitä vähän huolissani. Vaan Fossipa otti tämän niin rauhallisesti että ristikolla ei noussut laukka vaan jatkettiin ravissa. Hoputin ja päästiin laukkaan ja vikasta jo vähän lenettiin yli. Ja laukka oli taas väärä. Sain kuitenkin korjattua ennen trippeliä. Yritin ajatella ponnistuksen lähelle. Jostain mentiin. Vikaan väliin laukka vähän kiihtyi, ei ihan suorassa, vähän lähelle mutta kuitenkin yli.

Kaksi pudotusta ja kohtuuttomasti vääriä laukkoja. Ei kovin ihanaa. Mutta Fossilla oli hirmu kiva hypätä. Se ei ihanasti kyttäile mitään. Ei mennyt kovin lujaa ja kasikympin esteet tuntuivat ihanan pikkuisilta. Tarvitaan selvästi lisää kisarutiinia. Jota saa vain kisaamalla. Ja itseni tarvitsen vielä nopeammaksi tekemään riittävät pidätteet ja päästämään. Sekä oikeasti keskittymään laukkojen korjaamiseen nopeammin. Tai mikä parempaa saamaan ne jo esteillä oikein. Vähän enemmän laukkaa niin olisi tullut parempi. Mutta onhan tämäkin saavutus että Fossin paperissa lukee tahmea tms.

Tuloksissa ei pärjätty. 11 lähtijän joukossa jäätiin viimeisiksi. 26,5 pistettä. Ilman pudotuksia oltaisiin oltu jaetulla kahdeksannella sijalla. Mörkö-heppa otti voiton. Mutten siltikään olisi halunnut lähteä sillä kisoihin. Fossi on vaan niin hauska!

Tuomarin kommentteja:

  • korjaa ja tarkista laukat aikaisemmin
  • hyvä katse
  • ajoittain ylävartalo liikaa mukana, muuten ok
  • oikeat tiet ok, kaarteissa vastalaukkoja
  • in and out tahmea
  • sympaattisen oloinen hevonen, joka voisi olla nopeampi laukkaa vaihdettaessa


Lotta videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora