lauantai 27. syyskuuta 2014

Parempia siirtymiä vastalaukkatreenin ohessa

Lauantaina mahduin taas nuorten tunnille. Olin mielissäni kun kuulin saavani ratsukseni taas Niilon. Nipsu oli estetunnilla jo hommissa ja oli kuulemma ollut sopivan reipas. Pihalla satoi vettä, joten nyt alkoi oma maneesikauteni Oulussakin. Pihalla n. +10°C, maneesissa +13°C.

Alkuverkoissa patistelin ravissa ehkä vähän turhankin paljon eteen. Mutta eipähän löntystellyt. Laukassa edettiin reippaasti mutten saanut ponia pyöreäksi. Alkuun myös kuviot oli sunnuntain kisojen tapaan hukassa ja ympyrät levähteli. Mutta melko pian päästiin ponin kanssa samoille urille ja käännökset kohdilleen. Alkulaukoista on muutama videoklippi alla, kiitos kuvaamisesta kisahoitajilleni.

Päivän tehtävänä oli vastalaukat. Toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Ekalla yrityksellä oikeassa kierroksessa tuli vaihto. Taidettiin mennä hieman liian lujaa ja holtittomasti. Pidätteet paremmin läpi ja laukkaa takasten päälle. Vaihdoista päästiin eroon ja saatiin loput kiemurat tehtyä vastalaukan kanssa.

Ratsukoita tunnilla oli 9, joten odottelua tuli aika paljon. Toinen pitkä sivu oli vapaana, joten pyörittelin voltteja käynnissä ja ravissa sekä tein siirtymiä. Junnut pääsi juonesta nopeasti kiinni ja monella muullakin oli samansuuntaiset kuviot. Vaikka oli aika ahdasta niin osattiin olla törmäilemättä. Ihanan päteviä pikkukuskeja. Tunnilla oli mukana myös uusin tulokas musta läsipäinen Bella.

Ravissa yritin ratsastaa takasia paremmin alle. Alkuun Niilo nyökkäsi taas pahasti luotiviivan taakse ja yritin nostella ohjilla ylemmäs. Vasta kun takaset rupesi oikeasti polkemaan paremmin alle niin edestä roikottelu hävisi kuin itsestään. Ihan ilmaiseksi ei Niilo hommiin ryhtynyt vaan vähän sai patistella. Siirtymiä tehdessä alotettiin siitä että pysähdyksessä myödätään. Poni tajusi asian tänään yllättävän nopeasti. Paljon kehuja ja muutama toisto niin pysähdykset parani huomattavasti. Jes! Vaikka turpa hieman nousikin niin nopsaa poni palasi takasin toivottuun asentoon.

Sitten keskityin siirtymiin ravista käyntiin. Ensin samat ongelmat kuin aiemminkin eli istunnalla ei siirtynyt ja kun otin kädellä niin turpa nousi. Tajusin ratsastaa ravia ensin kunnolla takaa alle, sitten lyhentää ja siirtymän jälkeen käyntiä heti pohkeilla eteen. Ja tadaa, myös nämä siirtymät paranivat huomattavasti. Vielä kun muistaisi tehdä saman joka kerta.

Kahden viikon päästä lauantaina on koulukisat luvassa ja tämä jäi viimeiseksi treenikerraksi Nipan kanssa sitä ennen. Arvoin pitkään että pitäisikö KN:n lisäksi mennä Niilolla myös A:2 mutta siinä on sen verran keskiaskellajeja, vastalaukkaa ja laukanvaihto käynnin kautta että ajattelin turvallisemmaksi vaihtoehdoksi mennä KN myös Lillillä mikäli Lilian on silloin vielä valikoimissa. Mikäli ei niin sitten suunnitelmat uusiksi.

Ongelmia:
laukka ei ollut kovin pyöreää
alkutunnista siirtymät kättä vasten
ponin ryysääminen tallissa ruoille kuskin ohi

Parannusta:
vastalaukat rupesi sujumaan kumpaankin suuntaan
keksin miten alaspäin siirtymistä saa parempia
tästä tunnista tuli onnelliseksi

Alkutunnin laukkoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora