keskiviikko 22. elokuuta 2012

Tasaisempi kuin aikoihin


Olin ajatellut tämän viikon vuokrauspäiväni vasta huomiselle, joten tänään meinasi taas tulla kiire tallille. Aikaa jäi lopulta sen verran vähän että päätin ratsastaa ensin ja tulla sitten toisen reissun tallitöille. Tänään päädyinkin sitten ripeästi ratsaille. Hepo oli tallissa suht kiltisti. Kelinä oli tihuttava +14.

Pohdin menomatkalla että joku päivä voisin mennä jalustimet kaulalla. Se päivä ei tosin eilisestä hiertyneiden paikkojeni takia olisi tänään. Alkukäynneissä Easy taas muistutti että puskissa vaanii sen mielestä joku. Houkuttelin sen ihan uralle asti kentän takapäädyssä. Mentiin käyntiä pitkin ohjin. Jostain kuului mikä lie rasahdus ja hepo loikkasi laukalla pari askelta sivuun. Rauhottui kyllä ihan itekseen takaisin käynnille. Näin isoja pakoreaktioita en muista aiemmin Easylla kokeneeni. Vähän heilahdin kyydissä mutta tippumisesta ei ollut pelkoa.

Alkuverkkana ravattiin 3-kaarista. Ei ihan pahimmasta päästä taistelua tänään. Tasottui suht hyvin.

Tehtävänä mentiin avoja ja pohkeenväistöjä. Ensin käynnissä kumpaankin kierrokseen kahdesti. Toiselle pitkälle sivulle avo, toiselle pohkeenväistö, päätyihin ravivoltit. Meni ihan ok. Avo välillä vähän seilasi ja pohkeenväistössä asetusta sai houkutella. Vauhti pysyi yllä kun muisti vähän hoputtaa. Sitten sama ravissa. Päätyvoltit tehtiin nyt laukassa. Yllättävän hyvin meni edelleen. Välillä vähän hidasti ja väistöissä tuntui että poikitti hetkittäin liikaakin. Vasen laukka oli alkuun taas päänravistelua. Mutta pohkeet ympärille ja hepo töihin niin meno parani.

Vähän yritettiin laukkaväistöjä kumpaankin suuntaan. Ei ihan parhaimmistoa. Kentällä olleita esteitäkin piti väistellä. Yritinpä pätkän avoakin, ei ollut ainakaan rentoa.

Sitten mentiin ympyrällä siirtymiä. Tätä en alunperin suunnitellut mutta tuli aika luontaisesti mukaan ohjelmaan. Yllättävän hyviä siirtymiä tuli. Parhaimmillaan käynnistä raville ja takaisin pään nousematta yhtään! Aikamoinen saavutus. Tietenkään ihan kaikki siirtymät ei olleet yhtä hyviä. Laukat nousi myös pääosin pyöreinä. Hankalinta oli laukasta raville siirtyessä pyöreyden säilytys. Pysähdyksissäkin vähän nousi. Hyvin kyllä hidasti laukasta käynnille vetämättä. En tiedä mitä ajatuksia hepo lukee että osaa jarruttaa. Sai keskittyä että tultiin laukasta raviin eikä töks.

Loppuun otettiin pari peruutusta ja loppuverkat taas 3-kaarisella. Hepo oli yllättävän tasainen eikä turpa edes joka kerta noussut vasemmasta oikeaan kierrokseen vaihdettaessa. Olin tyytyväinen.

Treenin jälkeen hepan hoito ja ratsu takas pihalle. Karsinan kävin siivoamassa sitten vähän myöhemmin.

Ongelmia:
alkusäikky
laukat alkuun

Parannusta:
tasaisempi ku aikoihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora