keskiviikko 29. elokuuta 2012

Estevalkassa Valmalla puomeja ilman jalustimia ja 4 laukan linjaa


Hevosellinen viikonloppu oli näemmä pahasta kun tänäänkään ei olisi huvittanut lähteä tallille. Vaikka luvassa oli estevalkka. Sangen kummallista. Listasta puuttui multa ratsu, joten piti soittaa opelle. Ehdotin Koraa mutta se ontuu. Vastaehdotus oli Valma kun oon sillä kuulemma niin hyvin hypännyt. Mikäpä siinä. Viimeviikkoisen jälkeen suhtauduin ihan avoimin mielin. Lämmintä oli +17 ja ratsukoita valkassa 5.

Tänään oli itellä aika hyytynyt olo. Onneksi sain apua hepan laitossa niin ehdin kasata oman osuuteni esteistä. Kolme puomia 17 metrin välein ja lähemmälle pitkälle sivulle maapuomi, ristikko, 4 puomia 3 metrin välein, okseri ja puomi. Alkutunnista mentiin samaa puomeilla kun syksyn ekassa estevalkassa Hassella kavaletteina. Puomi, voltti, puomi, voltti toiseen suuntaan ja puomi. Vähän lujaa mentiin. Tätä kumpaankin suuntaan. Nyt osasin jo kiristää satulavyön toiselta puolelta vikaan, toiselta neljänteen eli tokavikaan. Mutta vaati alkuravit ja kaksi lisäkiristystä että kiristyi tarpeeksi tiukalle.

Ennen laukkaa nostettiin jalustimet kaulalle. Oli hyvin voi ei -olo. En ois yhtään jaksanut. Valman laukka oli tänään aikamoista kaahotusta ja vyörymistä. Ei helpottanut yhtään. Ensin mentiin puomeja oikeaan kierrokseen. Tarkoitus saada muutamat tasaiset 5 laukat välieihin, sitten kuudet. Meniköhän 5 - 6 yritystä että saatiin 5 + 5 onnistumaan. Kutoset onnistui helpommin, yrityksiä vaadittiin vain 2 - 4. Välillä ehti onneksi kävellä muiden laukatessa. Oli aika aavikkoimainen olo, onneksi oli vesipullo mukana. Vasen kierros oli paljon hankalampi. Ensin lennettiin väli neljällä. Laukkakin vaihtui välillä vääräksi. Lopulta saatiin pari onnistunutta 5 + 5 ja se riitti. Mutta kauan siihen meni.

Olin hyvin onnellinen että saatiin ottaa jalustimet takaisin. Kyydissä oli sen jälkeen ihanan tasapainoinen olo vaikka tamma poukkoilikin alla. Mentiin seuraavaksi linjaa, oikeassa kierroksessa alotettiin. Valma meni lujaa ja yritin kyllä pidättää. Askeleet taisi osua puomien yli kuten pitikin mutta aika lentämällä mentiin enkä ehtinyt paljoa välissä ajatella. Kertaalleen luikahti ristikon jälkeen vasemmalta ohi kun askel ei sopinut. Annoin mennä ohi, sillä muuten ois tullut kaaos. Okseria nostettiin pikkuhiljaa, suurimmillaan oli n. 85 cm. Ei ongelmia. Kuskia kyllä vähän jännitti että mitä korkeuksia Valma selvittää.

Lopuksi tultiin vielä toisesta kierroksesta. Okseria laskettiin ehkä 65 senttiin. Edelleen mentiin lujaa. Koska en osannut laskea välissä neljään niin saatiin vielä sakkokierros. Tultiin tämä ehkä kolmesti. Käsky kävi että pidätä joka askeleella. Keskivartaloni kuulemma ajaa vahingossa eteen. Pohkeet taisi olla välillä irti.

Valma kyttäili taas vähän autoja ja kun Tihta kaatoi esteen niin meinasi saada hepulit. Vähän säikky ja jännittynyt. Mutta silti mukava tamma. Parhaimmillaan Valma on aina tunnin jälkeen tallissa.

Ongelmia:
laukansäätely
oma vartalonhallinta
kuski oli tänään aika hyydyksissä
Valma oli jännittynyt

Parannusta:
ei yhtään kunnon kieltoa
ei ollut yhtä lennokasta ku aiemmin, ei keulinut
estekorkeus ei ollut ongelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora