torstai 23. elokuuta 2012

Epäonnistuneita puomivaihtoyrityksiä


Tänään kävin viimeisen vuokrarästini pois. Vähän oli hyytynyt olo aamusta. Omistaja ehdotti puomeja ja maastoa ja se kuulosti hyvältä. Kelinä oli pilvinen +14.

Olin vähän laiska enkä jaksanut kantaa kentälle kuin kaksi puomia. Pääty-ympyrän vastakkaisiin kohtiin, toinen lyhyen sivun keskelle, toinen kentän keskelle. Ajattelin että treenataan niitä lähestymisiä, joita Hippoksen mukaan voi harjoitella vaikka joka päivä eikä niillä saa ratsua pilattua.

Easy tasottui tänäänkin suht nopeasti. Yritin sitä houkutella vähän korkeampaan muotoon. Tiedä sitten miten onnistui. Alotettiin käynnissä, halusin pyöreät siirtymät raviin. Niitä sai yrittää useamman kerran ennen kuin onnistui. Ravi oli yllättävän tasaista. Ensin ravailin muualla kunnes tajusin että voin jo ravissa ylittää puomeja. Rupesin jopa vähän näkemään askelpaikkoja. Ravattiin ympyräkahdeksikkoa.

Pidettiin hetken huili ennen kuin alotettiin laukkatyö. Ensin vasemmassa laukassa ympyrällä kahden puomin yli. Osuttiin alkuun suht hyvin. Välillä tultiin toki lähemmäs ja välillä jäätiin kauas. Suht siistiä kuitenkin. Tätä jonkin aikaa. Aluksi laskin 12 laukka-askelta kaarelle mutta keskittyminen herpaantui enkä muistanut laskea enää enempää. Melko lopussa Easy potkaisi toisen puomin takasilla vinoon. Onneksi löytyi apua puomin suoristukseen.

Oikea kierros oli hankalampi. Väkimäärä ympärillä lisääntyi ja itselleni epätyypillisesti kadotin keskittymiseni. Oli semmonen olo että tarkkailevat meitä vaikka tuskin niin tekivät. En saanut keskityttyä ja tuli huonoja suorituksia. Ravirikkoja ja enemmän huonoja kuin hyviä osumisia.

Sitten keksin taas haastaa meidät hankalalla tehtävällä. Laukattiin ympyräkahdeksikkoa ja yritin vaihtaa laukkaa puomin päällä. Löytyipä tehtävä, josta suoriuduttiin onnettomasti. Yritin vaikka kuinka monesti mutta kumpaankin suuntaan onnistui vain yksi vaihto. Muuten vaihtoi aina ravimökellyksen jälkeen. Sisuunnuin tästä ja lepohetken jälkeen yritin uudestaan. Vaihdoin kasilla kulkusuuntaa, joten puomille lähestyttiin nyt eri suunnasta. Ei auttanut ja meni vielä huonommin. Yritin vaikka mitä. Laukata lujempaa tai hiljempaa, johtaa isosti, pitää ulko-ohjan tuella huolella, lähestyä puomia suorempaan tai vinompaan, antaa pohjeavut selvästi. Onnistumisia 0 %. Ei vaihda. Joku ei osannut jotain. Joko minä tai hepo tai kummatkin.

Pohdin että ei tätä tähän voi jättää. Ylitettiin puomia sitten vielä käyntisiirtymillä. Laukkasin nyt jo vähän pienennetyt ympyrät ja otin puomin ajaksi käyntiin. Sujui ihan ok. Piti vielä kertaalleen yrittää että vaihtuisiko askeleessa mutta ei. Sitten vielä käynnin kautta hyvä suoritus ja riitti.

Hinkutuksessa meni niin kauan että maastoreissu jäi loppuverkoiksi. Siellä oli minimaastotreenit menossa, joten yritettiin mennä mahdollisimman huomaamatta ravilla lammelle. Siellä vähän kahlausta ja pitkin ohjin käynnillä takaisin.

Ongelmia:
laukat ei vaihdu puomilla

Parannusta:
ravissa suht tasainen
aluksi ponnistuspaikat osui hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora