lauantai 25. elokuuta 2012

Estekisoissa Valmalla yhdellä kiellolla maaliin


Kisoihin sain kun sainkin alleni vielä toisenkin ratsun. Ei ollut mitään tietoa onko Valmalla ikinä ennen kisattu. Alotettiin senkin kanssa turvallisesti 60 sentin luokasta. Sama rata siis kuin Hassen kanssa. Valman kanssa oltiin vikoina. Nyt olin ehtinyt sivusta seurata sen verran että tiesin kakkosesteen olevan monille vaikea. En olisi Hassenkaan kanssa siihen lähestynyt kuten tein jos olisin ollut myöhemmin lähtövuorossa. Valman kanssa otin opikseni. Tarkemman suunnitelman keksin vasta ratsailla kun unohdin sen aiemmin miettiä: tehdä turvalliset tiet ja hakea nollaa.

Tallissa Valmakin oli tänään hankalampi. Korviin ei olisi saanut koskea yhtään, joten suitsien laitto oli aika eksoottista.

Valma oli verkassa vielä pinkeämpänä kuin Hasse. Mietin jo että mihin hulluuteen olen lupautunut. Yleisöä piti tuijotella, oli hepan mielestä aika hurjaa että niitä oli myös tien puolella. Pelottavinta oli kentän laidalla olleet x ja joku muu väärässä paikassa oleva juttu. Neljännellä kerralla päästiin niiden ohi ilman sivuloikkaa. Yhden oman loikan Valma esitti myös esteiden välissä. Ei ihan keulimista mutta pikakäännös. Yleisön ohi laukkaaminenkin oli hankalaa.

Pinkeä ratsu verkassa.
Kuvan otti Kaisa.

Verkkalaukkaa.
Laukkaa yleisön ohi verkassa.
Nyt tultiin verkkahyppyjä enemmän. Ristikko kahdesti, samoin pysty ja okseri. Alkuun valuttiin verkkahypyissä vasempaan reunaan. Keskityin suoristamiseen. Silti hepo lähti muinaiseen tellutyyliin kiihdyttämään viime metreillä estettä kohti. Esteen jälkeenkin vauhtia oli aika paljon. Yritin pitää lyhyessä laukassa ennen estettä, ope sanoi että laukkaa enemmän. Ohi ajavat autot jännitti heppaa tänäänkin. Kävin varmuuden vuoksi näyttämässä Valmalle kakkosen etukäteen.

Verkkahyppy ykköselle esteen ollessa ristikkona.

Verkkahyppy kun este oli nostettu pystyksi.
Kaisa kuvasi nämä.
Omaa vuoroa odotellessa jännitti edelleen epäilyttävän vähän. Lietsoin sitten itseeni kisajännistystä ja ehkä sen turvin taisin nyt ratsastaa vähän paremmin.

Verkassa kuski muistelee luultavasti rataa.
Valma tarkkailee ympäristöä.
Kameraa käytti Kaisa.

Ykkösestä päästiin hyvin yli. Kakkoselle pitkä suoristus ja yli. Kolmonen tulikin liian äkkiä ja laine oli tänään epäilyttävä. Keskiviikkona siinä ei ollut mitään pelottavaa. Siihen tyssäsi Valma. En päästänyt ohi ja toisin kuin Hassen kanssa näytin esteen. Sitten vasta uusi lähestyminen ja päästiin yli. Olisi heti ekalla kerralla pitänyt käydä lähempänä uraa ja suoristaa paremmin. Loppuradalla muutaman esteen kohdalla Valma suunnitteli ohimenoa mutten päästänyt. Ainakin vitoselle. Lopuista kuitenkin selvittiin ja päästiin 4 virhepisteellä maaliin.

Lainelankut oli tänään epäilyttäviä. Kuskilla vähän epämääräinen asento.


Kolmosesta toisella yrityksellä yli.
Kutonen.
Seiskaeste.
Kasi eli radan viimeinen este.
Enpä olisi uskonut että Valmalla menee paremmin kuin Hassella. Tulokseksi tuli 16. 31 lähtijästä.

Helpottuneet ilmeet kun rata on ohi.


Hieno Valma!
Vasta lähtölistasta selvisi että Valman oikea nimi on Waleica. Sitten löytyikin hepo sukupostista ja selvisi että 8v tammalla on kaksi varsaa. Suomessa syntynyt FWB.

No olihan se ihan mukavaa.
Kaisalle kiitos kaikista kuvista.


Meidän rata. Anne kuvasi. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Hienolta näytti. Ja tosi kivan näkönen laukka hevosella! oma blogini on
    http://eltsujapollet.blogspot.fi/ jos kiinnostaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kävin kurkkaamassa sunkin blogiasi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora