torstai 16. elokuuta 2012

Lentokentältä tallille


Tänään piti olla vielä viimeinen hevoseton päivä miniloman jälkeen. Toisin kuitenkin kävi ja vuokapäivät sumplittiin lennossa uusiksi. Hyvinhän sitä vielä illalla ehti tallille. Tai no lähes hyvin. Omistaja ehti jo hoitaa tallityöt ja laittaa hevosenkin valmiiksi sekä kävellä sen kanssa. Itse porvarityyliin suoraan ratsaille.

Alkuviikon kouluvalkassa omistajalle oli tullut vinkkejä kuinka hepo pitäisi pitää siirtymissä pyöreänä. Ja keskittyä enemmän takajalkojen työskentelyyn kuin ratsun pakettina pitämiseen. Heti alkuun sain huutia että missä kannukset. Porvariolo jatkui kun kannuspalvelu toimi selkään asti. Easy herkistyi kovasti, ei kuitenkaan sinkoillut kannuksista mihinkään. Oikealle ohjalle oli tavalliseen tapaan hankala saada tuntumaa ja tunsin vetäväni vasemmasta.

Mentiin ravia ja siirtymiä. Yritin saada oikealle ohjalle tuntumaa ties millä. Hepo yritti joko juosta alta tai muuten luistaa hommista. Sain kyllä muutamia kivojakin siirtymiä. Päästiin ainakin kertaalleen käynnistä raviin ilman että turpa nousi yhtään. Sillon ratsu taisi oikeasti olla avuilla ja sisäpohkeen ja ulko-ohjan välissä. Olihan se hienoa. Harmi vaan etten osaa toistaa tuota ihmettä automaattisesti. Ravista käyntiin pysyi paremmin tasaisena. Käynnistä raviin se eka raviaskel oli yleensä turpa ylhäällä ja siitä rauhottui. Ravista käyntiin yritin muistaa ajatella eteen ettei tulisi töksäytyksiä. Pohkeet taisi olla silti irti. Istuin kyydissä taas omaan tapaani vinossa vasen hartia alempana. Onneksi oli apusilmiä neuvomassa.

Ratsu painui hetkittäin kuolaimen alle.



Näin vedetään kuskilta ohjia.
Ravissa oli myös parempiakin hetkiä.
Sitten useampi kierros laukkaa kumpaankin suuntaan ja kumpikin tuntui vaikealta. Hepo liiraili minne sattuu, poikitti, luisui, protestoi, heilutteli päätään tai kiihdytteli. Takajalat taisi välillä ravata, nelitahtiselta tuntui. Eipä ole vähään aikaan laukka tuntunut näin vaikealta. Laukasta käyntiin siirsin volttia apuna käyttäen. Siirtymät oli suht tasaisia mutta ne tulikin ilman raviaskelia. Tai niin ainakin kuvittelen.

Jännittyneen näköistä köpötyslaukkaa.


Laukassa Easy olisi halunnut mennä lujaa.
Hepo kerrankin vähän enempi pakettina. Tilannekuva.

Sitten jatkettiin siirtymillä. Tein ihan takapuolituntuman mukaan käyntiä, ravia ja laukkaa. Pyrin siihen ettei kovin pitkiä pätkiä olisi tullut. Ympyrällä mentiin ja pari kierrosta samaa askellajia oli pisimpiä pätkiä. Jos hyvin meni niin vain noin neljänneskierros ennen seuraavaa siirtymää. Laukasta hidasti hyvin vetämättä mutta suoralla en suoraan laukasta käyntiin saanut vaan väliin tuli ravia ja siksi myös turvan nousua. Laukat nousi suht nätisti kuitenkin. Laukat myös rullasi nyt paremmin kuin hetkeä aiemmin.

Laukassa tuli ainakin muutamia hyviäkin hetkiä.


Lopuksi meno tasottui ainakin käynnissä.
Lopuksi tuntui että hepalta katosi kiinnostus hommaan. Kuikuili ympärilleen, vahtasi kentän takanurkkaa, painoi kunnolla kädelle ja valui etupainoiseksi. Yritäpä siinä sitten venytyttää eteen alas. Monesti ohjat jäi roikkumaan tyhjinä kun pää nousi ja kuski ei ollut tilanteen tasalla. Tänään ei mihinkään huippusuoritukseen lopetettu vaan siihen kun rupesi olemaan tallin sulkemisaika. Aika epätasainen päivä.

Ongelmia:
laukka oli alkuun nelitahtista ja hepo protestoi heiluttelemalla päätä
kentän takakulmaa piti taas kytätä

Parannusta:
muutama oikein hyvä siirtyminen

Annelle kiitos näistä kuvista. Laatu valitettavasti videokameraa.

Buukkasin Hassen estekisoihin mutta se ontuu :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora