sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Miten hyppääminen voi olla näin vaikeaa?

Sunnuntai-iltana oli taas hyppyhommien vuoro Assin kanssa. Taas saatiin kaveri samalle tunnille. Nyt maneesissa oli jatkuvasti muitakin.

Esteitä kasattiin kapea aurinkoportti ja kapea pysty n. 6 - 7 laukan suoralle linjalle. Keskelle maneesia laitettiin radan poikki hypättävä minipysty ja sen sivuille pystyt siten, että niiltä tuli 4 askeleen kaarevat linjat kapeille.

Alkuverkka tultiin ensin ravissa 3 puomin yli radan poikki. Ylimääräiset kiemurtelut pois matkasta eikä saanut heittää ohjia pois. En huomannut taaskaan tekeväni moista.

Sitten laukassa ensin vasen, sitten oikea kierros ja hyppysuunta pysyi samana. Oikeaa laukkaa ei meinannut löytyä hypyissä sitten millään. Välillä ohjaustehostin meni rikki, välillä muuten vain ohjasin mihin sattuu mutta osuttiin esteelle ja jatkettiin samaan suuntaan. Painoa oikealle, vasen ohja kädessä. Ylipäänsä paino jalustimille ja polvilla ei saa puristaa. Olihan niitä ohjeita vaikka kuinka. Olin näemmä taas unohtanut kaiken. Yritin skarpata ettei saa myödätä. Pidä tuntuma tuli sanomista enkä ihan hahmottanut tätä. Ihan lopuksi tuli sanomista etten saa ratsastaa kädellä taaksepäin. Vaikeaa!

Ympyröintien jälkeen tultiin kapeiden suora linja. Ensimmäinen kierros oli ihan kamalaa hoipertelua. Nyt sentään tajusin laittaa raipan jo valmiiksi oikeaan käteen. Raipalla avittaen selvittiin aurinkoportista yli. Toinen kapea meni aavistuksen paremmin. Tultiin useampi kierros putkeen eikä paraneminen ollut yhtään samanlaista kuin Vernan kanssa vaan hoiperreltiin hamaan loppuun.

Sitten perään lisättiin kaareva linja pystyltä portille. Ekalla kierroksella kuulemma en keskittynyt jälkimmäiseen esteeseen. Ei sentään juostu siitä ohi vaan tyssättiin eteen. Usean huonon kierroksen jälkeen tajusin että tosiaan jo ennen ekaa pystyä kannattaa siirtää katse portille. Parani. Saatiin vissiin jopa kerran kapealta pystyltä vasen laukkakin. Lopuksi tehtävään lisättiin vielä toinenkin kaareva linja. Linjan vasemmalle olisi kuvitellut olevan helpompi mutta eihän me käännytty kakkosesteelle vaan juostiin oikealta ohi. Kahdesti ohi ja sitten ope tuli seisomaan tukkeeksi. Se auttoi. Vikalla kierroksella oltaisiin yhä menty oikealta ohi ilman opea. Eikä esteet olleet edes isoja.

Ope taisi sanoa että hyvä mutta aika kamalaa se oli. Muutama parempi pätkä ja lisäksi kummallista räpöstystä. Ja näitä sitten tuli videollekin. Huh.

Päivän positiivinen oli että ekaa kertaa loppuverkassa tamma ei hiihdellyt alta vaan malttoi keskittyä enimmän aikaa. Loppukäynneissäkin seurasi taluttaen aika hyvin ja vain pari kertaa iski hiihtovietti päälle. Ehkä se edelliskerran talutuskoulu auttoi. Kuski kaipaisi koulukoulua.

Ongelmia:
alkuverkassa oikea laukka oli hypyissä hukassa
suoralla linjalla pullahdeltiin joka välissä kohti seinää
ensimmäinen kaareva linja oli aikamoista kiemurtelua
jälkimmäinen kaareva linja meni oikealta pitkäksi jos ope ei seissyt välissä

Parannusta:
ei kielletty ekalla lähestymisellä aurinkoportille
loppuraveissa ei kiidetty vaan Assi oli aika kivan tuntuinen

Annukka videoi muutaman pätkän. Päivä oli siis 10. eikä 11.12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora