sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Yhä vääriä laukkoja!

Sunnuntaina oli taas maneesitreenien vuoro. Tällä kertaa mentiin ekaan ryhmään ja oltiin 5 ratsukon ryhmissä.

Alkuverkasta asti Hemppa oli ihan hyvä ja tasainen. Tultin ravipuomeja ympyrällä isolla askeleella. Hemppaakin sai pyytää eteen. Välillä säädin laukkaa koska en saanut vasenta laukkaa rullaamaan kuten halusin.

Hypyt aloitettiin kolmelta ympyräkavaletilta. Nämä menivät jo yllättävän hyvin vaikka tuntui ettei hevoseen ollut oikein otetta. Vasemmassa kierroksessa tuli käsky taivuttaa paremmin sisäjalan ympäri. Näissäkin sai sujua eteen.

Sitten tultiin pysty, päädyn kautta ympäri ja lankku, kaareva 4 - 5 laukkaa takaisin ekalle pystylle ja kulman ympäri seuraavan lävistäjän pysty. Myöhemmin muistaakseni vähän eri variaatioilla. Tänään ratsastin muuten huolellisesti mutta lävistäjäpystyllä laukka ei vaan vaihtunut. Se jäi kaivelemaan eikä siihen saatu riittävästi sakkokierroksia.

Lopuksi saatiin hypätä vielä n. 80 cm korkeudella rata. Lähtiessä yritin huudella opelle että voisin nyt ottaa tukiopetuksen tms. että saataisiin meidän virheemme korjattua. Ei jäätymisiä, ponnistuspaikat ihan kelvollisia mutta yhä vain väärä laukka. Tuntui siltä ettei ope katsonut vaan keskittyi muualle.

Loppuverkassa Hemppa oli taas ihan ok ja hyvä muttei parhaimmillaan loistelias.

Tänään sain kuskinakin ja ajoin Hempan ja Masan takaisin tallille. Ei ongelmia ja kahden hevosen purku kahteen pekkaan yhdellä kerralla onnistui aivan yli odotusten. Molemmat olivat todella fiksusti!

Ongelmia:
lävistäjäesteeltä taisi tulla joka kerta väärä (vasen) laukka alas
kertaalleen vaihtui vääräksi (vasemmaksi) myös suoralla

Parannusta:
aktiivisuus oli suht ok
ponnistuspaikat oli yhtä kavalettia lukuunottamatta hyvät
väkimäärästä huolimatta ehdittiin hypätä ihan hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora