perjantai 29. joulukuuta 2017

Menestyjät keskittyvät onnistumisiin

Perjantaina oli koulukurssin kolmas ja viimeinen päivä. Nyt mentiin samalla porukalla kuin eilen ja olin ainoa, jolla oli ratsu valmiina jo edellisellä tunnilla. Sepe siis lämmitteli taas esteillä ja näytti yhä kivalta.

©Mari
©Mari
Kuten pelkäsinkin niin hyvin menneen eilisen takia itselläni taisi olla vähän yliyrittämistä ilmassa. Tänään saatiin ensimmäistä kertaa tehdä alkuverkat aika vapaasti, saatiin vain suuntaa-antavat ohjeet. Hääräsinkin aika vapaasti. Taivutuksia, pidätteitä, jalasta eteen, vähän väistöjä. Väistöt auttoivat itseäni saamaan ulko-ohjan paremmin käteen. Haettiin rentoja hevosia.

©Mari

Ravissa toimi ehkä taas käyntiä paremmin muttei vielä loksahtanut ihan rennoksi.

©Mari

Laukkoja otettiin nyt aavistus enemmän. Eiliseen tapaan nostoja suorilla. Molempiin suuntiin tuli vääriä mutta onneksi nyt niitä myötäisiäkin. Omasta mielestäni laukka oli kiireistä ja vedin liikaa ohjista. Ope taisi silti sanoa että hyvä.

©Mari

Loppuraveissa Sepe oli taas hyvä muttei ihan niin tasainen ja energinen kuin eilen. Opekin totesi että taitojen karttuessa vaatimustaso nousee. Vähän sitä oli itselläni tänään ilmassa. Open tämän päivän opetus oli että parhaat ratsastajat keskittyvät onnistumisiin. Epäonnistumista mietitään ehkä hetki, todetaan mikä meni pieleen ja sen jälkeen unohdetaan. Onnistumisista voi sitten puhua suu vaahdossa.

Nyt ei ihan pysynyt ulkokyynärpää kyljessä.
©Mari
©Mari
Ongelmia:
ei ihan yhtä tasainen kuin eilen
loppuraveissa ei yhtä energinen
kuski ei ollut ihan yhtä iloisella mielellä liikkeellä vaan saattoi yliyrittää

Parannusta:
löytyi myötälaukkojakin
lopuksi parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora