tiistai 5. joulukuuta 2017

Suoruutta ja perän siirtelyä

Tiistaina menin Hempalla koulutunnille. Ratsukoita mukana oli 6 ja kelinä onneksi pienenevä pakkanen ja vähän tuli lunta. Kenttä oli kuitenkin niin jäässä ettei laukattu eikä muutenkaan kiihdytelty. Kuten eilen niin tänäänkin tunnilla oli nelivuotias suokki mukana, eri tyyppi vain.

Heti alkutunnista tuli ohje nostaa jalustimet kaulalle. Tämä meni itseltäni ihan ohi ja ensimmäisen vartin keventelin. Eipä niitä sitten lopputunnista otettu enää takaisin ja hyvä niin. Varpailla oli vähän viileä.

Alkuun tultiin pitkillä sivuilla suoruutta. Asetusta vähän sisään ja ulos mutta ratsun piti pysyä suorana. Käynnissä, ravissa ja siirtymillä. Vasenta takasta kuulemma tyrkytti vähän sisälle vasemmassa kierroksessa. Huomasin huonosti.

Uusi ohjeistus saatiin kentän keskellä seisten ja todella nopeasti tuli kylmä. Jatkettiin takaosan väistöillä. Pitkällä sivulla ensin ulos, sitten sisään ja taas ulos. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Itselleni oli kovin vaikeaa hahmottaa että etuset pysyivät jatkuvasti samalla reitillä. Luonnollisempaa oli pitää kuski samalla linjalla. Skarpattiin kuitenkin.

Hemppa väisti ihanan helposti ja tehtävä kevensi sitä itsestään edestä. Pidätteet otti hyvin istunnalla. Välillä tein muutaman pääty-ympyrän että päästiin myös sujumaan eteen. Välimatkoistakin piti yrittää vähän huolehtia mutten muistanut aina ennakoida tarpeeksi.

Ihan lopuksi ope kaipasi vielä enemmän ratsun kokoamista. Hempan mielestä tämä oli kurjaa ja hankalaa ja olisi halunnut kulkea yhä mutkalla mutta lyhensi kuitenkin. Minä kun kuvittelin että se oli jo valmiiksi lyhyt ja ryhdikäs. Niin kuulemma olikin mutta ope kaipasi vielä lisää.

Sitten päästettiin vielä hetkeksi pidemmälle ohjalle ja tunti olikin jo ohi. Olipa hyödyllistä jumppailla näinkin.

Ongelmia:
ei laukattu
Hempasta oli hankalaa kun piti lyhentää ratsua
suoruudesta ei saatu ihan täysiä pisteitä
paikallaan tuli heti kylmä

Parannusta:
väisti letkeästi molempiin suuntiin
ei yskinyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora