torstai 28. joulukuuta 2017

Koulukurssin kakkospäivä hyvää energiaa

Torstaina jatkui Heponiityn koulukurssi. Toivoin että saisin jatkaa Sepellä ja alkuperäinen ajatus taisi ollakin että mennään kurssi samoilla hevosilla. Hienoa. Keli oli yhä nollissa ja paikalla yhtä vaille samat 6 ratsukkoa kuin eilenkin. Sepe oli jo valmiiksi hommissa, joten nyt ehdin kuikuilla hetken edeltänyttä estetuntia. Pieniä esteitä ja Sepe näytti kivan tasaiselta. Silti olisi itselleni ollut ihan väärä paikka.

Käveltiin suht pitkään pitkin ohjin ja siinä Sepe tuli kivasti kuulolle. Ohjautui hienosti ilman ohjia eikä kiirehtinyt. Hommat aloitettiin käynnissä ja sain ratsua vähän kuulolle ennen ravia.

Sangen pitkään mentiin tänäänkin käyntiä ja ravia. Ympyrää ja suoraa uraa. Hetki myös pelkkää pään kääntämistä testaten. Väisti ihan ok eikä ollut yhtä kiireinen kuin eilen. Eikä heilutellut päätä kuin vasta lopputunnista.

Laukat otettiin taas melko loppuun. Nyt nostoja suoralla uralla. Se ei ollutkaan helppoa. Oikeassa kierroksessa Sepe nosti vasenta ja vasenta ja vasenta. Välillä pari myötäistäkin onneksi. Ope käski pitää vasemman ohjan. Ja sisäpohje eteen. Vasen kierros oli onneksi sitten helpompi. Huomenna voimme kuulemma jatkaa tämän hankaluuden parissa.

Loppuravissa Sepe tuntui todella kivalta. Energinen, aktiivinen, kevyt, odottava, taipuisa ja kuuliainen. Tuntui että allani oli hyvin suunnattua energiaa. Open loppukommentti oli että ratsastin tänään hyvin. Olipa se kiva kuulla. Mutta meillä myös oli kivaa. Onneksi jatkuu vielä huomenna. Sitten kun osaisi vielä olla ottamatta kamalia suorituspaineita.

Ongelmia:
nousi lähinnä vasenta laukkaa molemmissa kierroksissa
lopputunnista rupesi viskomaan päätä
kuskin pitäisi asettaa vielä huolellisemmin
välillä piti istua vielä painavammin satulaan

Parannusta:
tuli paljon nopeammin avuille kuin eilen
ei ollut niin kiireinen
loppuraveissa oli tosi hyvä energia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora