lauantai 30. joulukuuta 2017

Laukkaa paremmaksi

Vaikka pitkään vaikutti huonolta niin lopulta lauantaille järjestyi Artsitunti. Aikatauluni oli sangen tiukka, onneksi Laura laittoi Hempan valmiiksi. Treenit oli Korpelassa eikä meille ollut erillistä kyytiä. Tallilla homma alkoi siis sillä että virittelin kärryn auton perään. Koska paikalla ei ollut muita ihmisiä niin lastasin Hempan ihan itsekseni kyytiin. Tulipa sitten pakon edessä kokeiltua tämäkin. Onneksi Hemppa meni mukisematta kärryyn ja myös pysyi siellä. Ei ongelmia, huippuratsu!

Oltiin maneesilla noin vartti myöhässä. Muut jo laukkasivat. Siitä sitten alkuverkkojen kautta mukaan menoon.

Alkuun mentiin askellajit läpi, sitten tultiin ensin ravitehtäviä. Suoruutta, voltteja ja väistöjä. Kuviot olivat taas aika lennokkaita enkä aina meinannut pysyä mukana. Keskilinja ja voltit vielä menivät mutta kun ruvettiin tulemaan väistötehtävää, jossa mentiin noin joka toisella kerralla keskilinjaa eri suuntaan niin kaikki 3 kuskia mokailivat tässä vuorotellen. Hemppa parani ja tasoittui ihan hyväksi. Alushousut hiersivät edelleen.

Saatiin lopettaa tämä vähän vuorotellen ja laukkatehtäväänkin siirryttiin sitten porrastetusti. Ensin taidettiin mennä ravia ja nostoja. Ympyrä toiselle pitkälle sivulle. Hemppaa sitten pyöritettiinkin laukassa vähän pidempään. Ei lujaa, tasapainoiset voltit. Jälkimmäiseen suuntaan (vasen?) kiihtyikin volteilla, ekaan suuntaan suorilla. Sisätakasta alle. Kommentit olivat samanlaisia kuin aamulla Cunamin kanssa että tahtoo mennä vasen kylki pitkänä. Laukattiin ratsu hikeen.

Loppuverkat taisivat jäädä lyhkäisiksi kun seuraavat käyttäjät saapuivat paikalle. Silti tuntui että saatiin ihan täysipainoinen treeni. Lopuksi ope vielä totesi että Hemppa on hyvässä fitissä. Mutta niinhän sillä onkin mm. kauniin pyöreä pylly.

Nyt ensimmäistä kertaa Hemppa vähän änkyröi lastautumisen kanssa takaisinpäin. Meni ehkä kaksi minuuttia saada humma koppiin. Ei ehkä olisi kannattanut vieraassa paikassa kokeilla yksin kun oli apukäsiäkin tarjolla.

Ongelmia:
oma aikataulu
alushousut hankasivat
laukat eivät meinanneet rullata
takaisinpäin lastaus ei mennyt kerrasta

Parannusta:
Hemppa lastautui tallilla hienosti yksin
purku yksin onnistui myös loistavasti
tasoittui ratsastuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora