sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Puomikiitoa

Sunnuntaina aloitettiin aamuratsastuksella. Yhdeksäksi selkään. Sain jatkaa Rotalla kuten toivoinkin. Yhä oli aavistuksen pahalla päällä hoitaessa ennen tuntia muttei tehnyt mitään. Nyt pääsin pintelöimään itse. Tällä kertaa mentiin Ypäjä-halliin ja matka sinne taittui taluttaen. Onneksi oli ihan kelpo keli.

Vaikka etukäteen sanottiin että siellä on lämmintä niin silti olin ylipukeutunut. +11 ja t-paita ja takki. Vähempikin olisi välttänyt. Tosin toppaliivi tunnin jälkeen paluumatkalle oli oikein hyvä.

Ratsukoita tunnilla oli taas 6 ja toiveaiheena puomeja. Tamma oli nyt paljon eilistä rennompi ja siten myös kivempi ratsastaa. Alkuverkassa yhä vähän kiireinen ja hetkittäin jännittynyt mutta ohjattavissa ja säädeltävissä.

Tehtiin kevyen istunnan harjoituksia, jotka olivat sangen kevyitä. Käynnissä 5 kertaa viiteen laskien kevyessä istunnassa. Sitten ravissa kevyessä ravissa siirtymiä ja puomien ylitystä. Vähän Rotta tuppasi kiihtymään kolmella puomilla. Toinen käsi piti pitää harjassa ja toinen sivulle. Mutta aika maltillista kiihtymistä. Pysyttiin ravissa ja sain korjattua tilannetta toistojen myötä. Yksittäiset ravipuomit ravissa ja käyntisiirtymä ennen seuraavaa puomia kevyessä istunnassa olivat hankalampia juttuja kun humma oli menossa kiireellä.

Laukassa tultiin pääty-ympyrällä kaksi kerrallaan puomin yli. Riemuitsin jo pidemmästä yhtenäisestä laukkapätkästä mutta kevyt istunta aiheutti tässä hemppamaista kiihdyttelyä. Tamma taisi luulla että ollaan maasto-osuudella ja nyt saa venyttää. Siitä huolimatta säilytettiin puolen ympyrän välimatka kaverin kanssa esimerkillisesti!

Ympyröintiä ei tehty kuin vasemmassa kierroksessa. Oikeassa tultiin sitten yksitellen tehtävärata pariin otteeseen. Saatiin kunnia aloittaa. Ekalla kierroksella puomilinja piti muistaakseni ylittää kokonaan ravissa. Ratsu ei malttanut vaan loikki laukalle. Pääty-ympyrällä vauhti kiihtyi niin että saatiin pari sakkokierrosta. Raviin ja käyntiin päästiin kuitenkin asiallisesti.

Vikalla kierroksella saatiin tulla linjalle laukassa sisään. Nyt laukka nousi ratsulle yllätyksenä ja siististi. Linjalla raviin oli vaikeampi juttu ja vaikka kuvittelen saaneeni ravin juuri ennen jälkimmäistä puomia niin ylityksessä laukka jo pompahti itsestään takaisin päälle. Yhä mentiin pääty-ympyrä aika haipakkaa mutta nyt vähän paremmin kontrollissa. Enempiä ei tultu vaan pikainen loppuverkka ja talliin.

Ongelmia:
vauhtia oli yhä vähän liikaa
vaatetta oli liikaa

Parannusta:
ratsu oli rennompi
sain kehuja vierekkäin pysyvistä käsistä
kuskia ei jännittänyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora