lauantai 16. joulukuuta 2017

Vihdoin takaisin Ypäjällä

Lauantaina alkoi vihdoin Sport & Ride -viikonloppuleiri Ypäjällä. Aamupäivällä saatiin ensin teoriaa hyvästä palautumisesta ja ravinnosta (ja hyvin niukasti ruokaa), iltapäivällä oli ratsastuksen vuoro.

Aiemmasta sähköpostittelustani oli tarttunut mieleen toive Robinetasta ja sillä sain myös lähteä tunnille. Hepat olivat minulle uudessa vitostallissa. Robinetalla oli jo pintelit ja suojat valmiina. Tamma oli valjennut melko valkoiseksi kärpäskimoksi. Hoitaessa oli yhä vähän luihu mutta osasin olla varuillani.

Poset ennen tuntia.
Taas kuskilla silmät puoliksi kiinni eikä hummaa oikein kiinnosta.
©Venla Vauhtimini


Hypättiin pihalla kyytiin ja Rotta hyrräsi eikä malttanut olla aloillaan. Letkassa se vähän pomppi omiaan. Piti varmistella että onhan tämä liikkunut viime aikoina normaalisti. Mentiin siis ratsain Haimihalliin. Ope oli aiemmilta kesäleireiltä tuttu.

Haimissa tamma ei juuri rentoutunut. Säikkyi ja kiihdytteli. Onneksi rupesin pian luottamaan siihen ettei ole tekemässä mitään typerää eikä aio pudottaa minua. Osasin sitten olla rennompana. Katsomon ihmiset olivat tammasta kamalia ja heppa jännittyi joka rasahduksesta ja käden heilautuksesta. Tehtävien tekeminen näissä olosuhteissa oli jokseenkin haastavaa.

Ratsukoita meidän tunnilla oli 6 ja käytettiin noin puolikasta maneesia. Voltteja kulmiin ja siirtymiä. Välillä tuli hyviäkin pätkiä. Paljon oltiin myös katsomopäädyssä isolla pääty-ympyrällä. Siinä oli vähän hankaluuksia välillä mahtua olemaan.

Ei laukattu koko porukka kerralla. Nosto tehtiin samasta kohtaa ympyrää käynnistä ja pian Rotta rupesi sekä ennakoimaan että kiirehtimään kaverin perään. Yleensä siis en päässyt nostamaan vaan tamma oli hypännyt laukkaan jo itse ja yleensä vielä väärään. Molempiin kierroksiin sama juttu. Puolessa kierroksessa en ehtinyt saada laukasta otetta eikä se lähtenyt rullaamaan kunnolla. Ei hyvä.

Tunnin parasta antia olivat muutamat siirtymät käynnistä raviin sekä ihan lopputunnin kevyen ravin pätkät. Suurin haaste oli tamman pinkeys. Humma jatkoi seuraavalle tunnille ja thiedemaneja laitettiin vähän tiukemmalle. Hyvän näköisiä pätkiä irtosi.

Ongelmia:
hoitaessa vähän äkäinen
pinkeä ratsu
jännitti ympäristöä
laukasta ei tullut hyvää

Parannusta:
pysyin kyydissä
ei tehnyt mitään kovin typerää
hyviä hetkiä joukossa
siirtymät käynnistä raviin suht siistejä

Venla videoi pätkiä menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora