torstai 28. joulukuuta 2017

Huikeaa parannusta loppuun

Torstaina illalla jatkoin vaatteiden vaihdon jälkeen vielä Assin luo. Kahden viikon hyppytauko takana. Tänään tamma oli taas aavistuksen äkäinen mutta enemmän vihoitteli naapureilleen kuin minulle. Satulasta ei sanonut mitään. Pihalla meinasin liukastua. Onneksi hummalla oli hokit alla.

Estemateriaalia kasasin kahden pystyn ja okserin verran. Olin tässä vaiheessa ihan nukuksissa. Onneksi sain vähän skarpattua ratsastuksen ajan. Alkuverkka meni ilman kommentteja. Assi tuntui kankealta, vinolta ja etupainoiselta. Laukannostossa oli taas alkuun ongelmia. Tänään oltiin taas yksärihyppäämässä.

Ensimmäisenä tehtävänä ravasin maapuomien yli. Suoraan käski ope. Pidä vasen ohja kädessä ettei valu oikealle. Meni taas useampi kierros että sain juonesta kiinni ja rupesin oikeasti hahmottamaan mikä on suora ja mikä lähes suora. Laukassa tultiin kolmea maapuomia molemmista suunnista. Joka kerta osui hyvään paikkaan, jes! Yhä taisi tulla vasemmasta ohjasta sanomista.

Sitten hypättiin samaa estettä. Yhä välillä taas heitin ohjia pois enkä tajunnut. Taas taisin jossain kohdassa jäätyä kun este nousi ministä vähän ylemmäs. Alku ei ollut kovin ihanaa. Väärä laukka oli enemmän sääntö kuin poikkeus.

Sitten loikittiin pysty alle ja okseri perään. Vaikka okseri oli suuruusluokkaa 60 cm niin ekalla kerralla tuijotettiin, kiemurrettiin ja Assi vilahti oikealta ohi. Enemmän laukkaa alle. Laukka parani mutta yhä se piti aina korjata välissä.

Loppuun tultiin jokunen 3 hypyn kierros. Yhä jos tultiin yhtään hitaasti niin okserille tuli aikamoisia loikkia. Keikuin silti mukana. Lopulta jätettiin eka este pois ja ihan lopuksi tultiin pelkkää vikaa pystyä. Lohdutti että meno parani. Omasta mielestäni vain päivän 6 vikaa hyppyä olivat hyviä. Ope totesi että Assi suoritti koko tunnin oikein hyvin. No, lopussa yhteistyömme parani ja rupesi löytymään rytmiä. Ei ollut kovin taitava olo tänään.

Tunnin jälkeen satoi taas vettä. Onneksi on maneesi!

Ongelmia:
jumitteli useamman kerran laukasta käyntiin
kielto okserille
myötäsin käsiä alas
kädet tulivat kipeiksi
ryysäsi karsinaan

Parannusta:
osuttiin joka kerta laukkapuomeille alkuverkassa
6 viimeistä hyppyä olivat hyviä
pysyin kyydissä erikoisemmissakin hypyissä
Assilla oli paljon pomppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora