sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Virkeä talvimaasto

Sunnuntaina lähdettiin puolen päivän aikaan talvimaastoon kavereiden kanssa. Tosin lähtö viivästyi, koska Hempan toinen etukenkä oli lähes irti. Kaviotakin lohjennut, joten kiinnitys ei ollut ihan läpihuutojuttu. Onneksi paikalle saatiin taitaja, kenkä kiinni ja päästiin matkaan.

Talvi tuli yöllä tännekin ja tiet olivat märän tilsalumen peitossa. Rengasurissa oli hyvä mennä mutta aina kun piti väistää autoja reunaan niin tuli tilsat. Onneksi ne käynnissä myös tippuivat.

Alkumatka mentiin Hempan kanssa edeltä ensimmäiseen ravipätkään asti. Sen jälkeen jäätiin toisiksi ja loppumatkasta hännille kunnes käynnissä kiilattiin taas edelle. Mentiin heinäkuun lopun lenkkini eli lyhyintä reittiä kankaiden läpi tieltä toiselle.

Matkalla otettiin pari laukkapätkää. Ensin tavallisessa paikassa suoralla tiellä kohti ylämäkeä. Ei lipsunut yhtään mutta lähdössä Hemppa pukitti. Istuin jotenkin poikkeuksellisen tasapainoisesti juuri sillä hetkellä, sillä tämä ei hetkauttanut yhtään. Myöhemmin pehmeällä polulla laukatessa Hemppa pukitteli lisää. Ehkä suokin rynniminen ohi sittenkin vähän kuumensi tunteita? Mutta pysyi käsissä, ei vetänyt päätä alas eikä ollut poistamassa ratsastajaa. Ei pahemmin jännittänyt. Saatiin turvavälikin pidettyä eikä lumipaakkuja lennellyt naamalle.

Käynnissä mentiin välillä metsiä pitkin. Ei tuntunut haittaavan hevosia. Tiepätkillä tuli aika paljon autoja vastaan. Lenkkiin meni tunteroinen ja tuntui nopealta. Mutta kiva oli käydä pitkästä aikaa ja kenkä pysyi kiinni.

Ongelmia:
pukit
tilsat

Parannusta:
kiva lenkki ilman kovin suuria ongelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora