torstai 5. lokakuuta 2017

Siirtymiä Sallylla

Torstai-iltana menin vielä käymään Piuden luona. Aikatauluni levähti ja pelkäsin olevani fataalisti myöhässä. Vaan ratsu olikin jo edellisellä tunnilla valmiina. Eli suoraan lämpimän hevosen kyytiin. Tällä kertaa ei oltu keskenämme vaan saatiin poni seuraksi. Lämmintä oli jotain +10°C pintaan jos sitäkään eikä onneksi satanut. Kenttä oli märkä muttei kovin pahasti lätäköillä.

Alkukäynnit mentiin aika itsenäisesti. Jo siinä muistin monta muistettavaa asiaa. Taivuta kulmiin, aseta ympyröille. Vahdi ettei ympyröillä liiraa ulos. Ei saa juosta eikä painaa kädelle. Käytä pohkeita. Open tultua verkattiin ravissa. Oli hankalaa kunnes käski antaa vähän pidemmät ohjat. Helpotti kovasti. Eikä ollut kyse kuin lyhyestä nappulavälistä. Omasta kevennyksestäni tuli useamman kerran sanomista mutten ihan tajunnut kuinka korjata. Enemmän jalustimille ja vähemmän reisille. Tai jotain sinnepäin?

Myöhemmin jäätiin istumaan alas ja sai tehdä käyntisiirtymiä. Nyt ravista tuli sangen kiva. Itse ajattelin istuvani ylös ja kokoavani liikettä. En muista oliko tämä ennen vai jälkeen verkkalaukkojen.

Verkkalaukassa kulki kivasti. Taas alkuun piti vähentää vauhtia mutta sitten muistin mikä tämä juttu oli. Tehtiin vaihto lävistäjällä ja Sally hoiti sen ennen kuin ehdin pyytää.

Välikäyntien jälkeen mentiin omille pääty-ympyröillemme. Neljännes ravia ja neljännes laukkaa. Jatkuvasti huomasin kuinka valmistelin huonosti. Tuli joitakin stipluja mutta ope vaikutti suht tyytyväiseltä. Sally vähän kuumui ja rupesi rikkomaan itse laukkaan. Oman istunnan piti ajatella ravia. Yritin tehdä nostot hellästi mutta silti tamma tuntui vähän sinkoavan laukkaan. Ravia piti ratsastaa väleissä eteen.

Ja sitten tunti olikin jo ohi. Loppuraveissa sai antaa venyttää taas pitkälle kaulalle. Tämän päivän erikoisuus oli ettei vinoudestani tullut sanomista.

Ongelmia:
en aina tiennyt kummalle ope puhui
alkuun tamma makoili käsilläni
pimeää ympärillä

Parannusta:
ravista tuli aika kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora