perjantai 13. lokakuuta 2017

Ravijumppaa vastataivutuksilla

Perjantaina olin vapaalla ja päädyin jo iltapäivästä ratsaille. Illan estekurssin takia toivoin aikaista aikaa ja päädyin yksityistunnille. Hempalla Artsiin siis. Kelinä pilvinen +8°C. Poolo ja takki oli liikaa mutten raaskinut riisuakaan.

Ope oli paikalla lähes koko alkuverkankin. Ihan alkuun Hemppa oli ravissa yllättävän hyvä. Mutta kun vaati enemmän alkoi ohjan nyhtäminen. Aluksi tuntui taas kulmissa vähän nyökkäävän mutta se loppui pian. Verkassa mentiin ravia ja laukkaa. Piti muistaa pitää kaula suorana ja kääntää sisäohjalla johtamalla.

Välikäyntien jälkeen aloitettiin verkkailu vastataivutuksilla. Pääty-ympyröillä ja myöhemmin volteilla käännettiin avoimella puolella turpaa ulos. Ensin ajattelin vain laittaa kaulaa mutkalle mutta kaula piti pitää melko suorana ja otsa menosuuntaan. Ratsua taivutettiin rungosta ja takaosan piti taipua ulos. Päädyin siis ajattelemaan sulkua ulos. Sitten kuviona tehtiin välillä ympyröitä, välillä mentiin suoraan. Joitakin lävistäjiä. Meno parani mutta välillä käsissä oli aika paljon hevosta.

Oikeassa kierroksessa ympyrällä vastataivutuksessa piti ajatella omaa painoa vasemmalle.

Lopuksi mentiin suoraan ja kasvatettiin ravia. Ei tämäkään ihan suorilta onnistunut siististi vaan vaati muutamat vastataivutteluympyrät pohjille. Lopulta rupesi tasoittumaan ja lävistäjilläkin päästiin suoraan.

Laukkoja ei tänään tehty tehtävissä ja ope perusteli tämän hyvin. Että kannattaa ottaa yksi askellaji kerrallaan jumpattavaksi. Laukassa olisi mennyt Hempalle liian raskaaksi.

Puoli tuntia venyi kolmeen varttiin. Kuskille tuli takissaan kuuma mutta ratsu ei yllättäen hionnut yhtään. Loppukäynnit käytiin pellon kautta pois.

Ongelmia:
ei erityisen tasaista menoa
kädet tulivat kipeiksi
Hemppa kiihdytti kertaalleen ohiajavan auton takia

Parannusta:
parani loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora